Canlı yayında Aysel Tuğluk polemiği!

Canlı yayında Aysel Tuğluk polemiği!

TV 8'de Kürt sorunu ve BDP tartışmasında Aysel Tuğluk polemiği yaşandı. Fuat Uğur, Tuğluk için "ölüm kraliçesi" deyince ortalık karıştı...

Gündemin odağına oturan Kürt sorunu ve BDP, TV 8'de masaya yatırıldı. Gökmen Karadağ'ın modere ettiği Haber Aktif'teki tartışmada Aysel Tuğluk polemiği damga vurdu.

Gazeteci Fuat Uğur, başta BDP olmak üzere Kürt siyasetine dönük çok sert ifadeler kullandı. Daha önce BDP'yi boykot kararı aldığı için topa tutan Uğur bu kez da meclise dönüş kararı için BDP'yi eleştirdi. Hızını alamayan Uğur, BDP milletvekili Aysel Tuğluk için "ölüm kraliçesi" deyince program ilginç bir polemiğe sahne oldu.

Türkiye Barış Meclisi sözcüsü Hakan Tahmaz, Uğur'un diline ve Tuğluk için kullandığı ifadeye itiraz etti. "Politik duruşunu eleştirmem kendilerine kalmış Ancak kullanılan dil ve ifadelere çok dikkat etmek gerekiyor" diyen Tahmaz BDP'nin meclise dönüş kararını desteklediğin söyledi. Tahmaz, özellikle Uğur'un Aysel Tuğluk için söylediklerine dikkat çekerek "bu dil barışa hizmet etmez" dedi. "Tuğluk için çok kısa bir süre öncesine kadar 'BDP'nin güvercin kanadı' deniyordu ne oldu şimdi de şahin deniyor kendisi için" diyen Tahmaz, Uğur'un söyleminin ezberlenmiş olduğunu söyledi. "Orasını Tuğluk'u güvercin ilan edenler düşünsün, ben ilan etmedim" diyerek Tahmaz'a cevap verdi.

Tahmaz'ın eleştirisi üstüne kendini savunan Fuat Uğur sözlerinde ısrar ederken Aysel Tuğluk için kullandığı "ölüm kraliçesi" tabirinden geri adım atmadı.

İŞTE O ANLAR:


 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.