Canlı Yayında CHP'li İnce'nin Zor Anları

Canlı Yayında CHP'li İnce'nin Zor Anları

CHP Grup Başkanı Muharrem İnce ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 29 Ekim resepsiyonu için farklı yönde görüş beyan etmeleri, CHP'de neler oluyor sorularını akıllara getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Gül'ün akşam vereceği resepsiyona gitmeyeceklerini ifade ederek, ''Kızlar üniversiteye, türban takıp giriyor. Hükümet, Başbakan 'kamuda, ilköğretim, ortaöğretimde olmayacak' diye niye bir açıklama yapmıyor?
"Sayın Cumhurbaşkanı niye konuşmuyor? Ne oldu da iki resepsiyon bir resepsiyona indi? Bu, kamuda çalışanlara da türban taktırmanın, ilköğretimdeki çocuklarımıza da türban taktırmanın Çankaya'dan başlangıcı mı acaba? Onun için katılmıyoruz''
diye konuşmuştu.
 

Fakat Gazete ve televizyonların genelyayın yönetmenleriyle Ortaköy'deki Radisson otelde bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise CHP’li Muarem İnce’nin katılamam kararının tam tersini Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim'de vereceği resepsiyona daha çok zaman olduğunu Resepsiyon şimdiden ulusal sorun haline getirilmemesin belirtti.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Tarafsız Bölge' programına toplantı sonrası yaşananları değerlendirmek için Mehmet Ali Birand ile canlı bağlantı gerçekleştirildi. Birand'ın yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği dakikalarda, CHP'de krize neden olan açıklamaların başkahramanı Muharrem İnce'de programa telefonla bağlandı. Yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu belirten İnce, Kılıçdaroğlu'nun istemesi halinde istifasını verebileceğini açıkladı. İnce, resepsiyona katılmayacağını açıklayarak ''Başkanımız katılsa bile ben ve birçok arkadaşım resepsiyona katılmayacağız'' dedi.

Birand: “Sayın genel başkanınız belki bu sözlerle size ince bir ayar getirmiş olabilir mi” ? sorusu ise dikkat çekiciydi.

Programın konuklarından Fikri Akyüz’den ise CHP’li İnce’ye sert eleştiri geldi

Akyüz;” Muharrem Bey şu konuşmayı yaparken bu programı izleyen insanların zekâsına hakaret ettiğini ya farkında değil ya da bilinçli olarak bunu yapıyor Muharrem Bey şu gözlerime bakar mısınız aldanacak göz var mı?
 

Akyüz; Muharrem Bey  Gündüz diyor ki biz 29 Ekim resepsiyona katılmayacağız diyor. Gündüz bunu söyledi. Sayın Kılıçdaroğlu ise daha belli değil dedi. Döndü Sayın İnce ben kesinlikle sözümden dönmem dedi. Daha sonra genel başkanımız ne derse haklıdır. Allah aşkına şu 4 cümleyi yan yana koyun siyaset var mı, mantık var mı, ahlaki pozisyon var mı?

İnce ise bu söyleyenlere cevabı sadece ise “Ben 30 Ekimde konuşurum. 30 Ekim’den önce asla konuşmam. Benim siyaset anlayışım siyasi kültürüm budur” cevabını verdi.
 

İşte O Anlar....

 

 

Etiketler :