Canlı yayında deliye döndü

Canlı yayında deliye döndü

TV Net'te yayınlanan "Tarih Sohbetleri" adlı programında Kadir Mısıroğlu "İmparatorluk devrinde verilen hürriyet bugün yok" dedi.

Ünlü Tarihçi Kadir Mısıroğlu, Veysi Ateş'in sunduğu TV Net'te yayınlanan "Tarih Sohbetleri" adlı programda "İmparatorluk devrinde verilen hürriyet bugün yok" dedi.Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi ilgili yorumları ile genel tarih bilgilerinin yeniden sorgulanmasını sağlayan tarihçi Kadir Mısıroğlu, Veysi Ateş'in Oktay Ekşi ile ilgili sorusunu cevaplarken izleyiciden gelen soru ile çileden çıktı.

 

CUMHURİYET OLMASAYDI?

İzleyicinin "Cumhuriyet olmasaydı bu söylediklerinizi söyleyemezdiniz" sorusu üzerine Mısıroğlu "Sultanhamid'e ermeni suikast yaptı. Tevfik Fikret bir lafza i taahhur şiiriyle o ermeniyi alkışladı. Tevfik Fikret "Sis" şiiri yazıyor Osmanlı'ya sövüyor. Halife Abdülmecid onu tablo yapiyor gitsinler Aşiyan'da görsünler.Tevfik Fikret suikastçiyi alkışlıyor. En kötü devir denilen devirde bile padişaha suikast yapan adama methiye düzen şair karakola bile çağrılmadı. O devir istibdat(otorite sahibince uygulanan baskı) bu devir hürriyet devri öyle mi? Bu propaganda sisinin içinden çıkalım. O imparatorluk devrindeki hürriyet bugün yok. İmparatorluk devrinde Allah'a inanmayan adamda yaşıyor Abdullah Cevdet, bir gün hapis olmuş mu?" dedi.

KADİR MISIROĞLU KİMDİR?

1933 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğdu.Trabzon Lisesi’niİ.Ü. Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.Sebil Yayınevi’ni kurdu.12 Eylül 1980’den sonra bir süre yurtdışına çıktı bilahare yurda döndü.

ESERLERİ


Araştırmaları:Lozan Zafer mi Hezimet mi 1-2Yunan Mezalimi Macar İhtilaliAmerika’da Zenci müslümanlık HareketiKurtuluş Savaşında Sarıklı Mücahitler Moskof MezalimiMusul Meselesi ve Irak TürkleriAli Şükrü BeyOsmanoğulları’nın DramıTürkçe İslam Yazısına Dair Üstad Necip Fazıl’ı AnarkenÜç Hilafetçi Şahsiyet Geçmiş Günü Elerken 1-2
Romanları:Kanlı Düğün Uzunca Sevindik Kırık Kılıç.

Etiketler :