Canlı yayında dobra açıklamalar

Canlı yayında dobra açıklamalar

Avrupa'nın CHP'ye bakışının çok değiştiğini söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Güneydoğu'da yaşananlar için de ilginç tespitlerde bulundu.

Can Dündar'ın sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin yurt dışında çok farklı algılanmaya başlandığını, kendisinin ve arkadaşlarının açıklamalarıyla CHP'nin yeni yüzünü anlattıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın tamanen iç siyasete yönelik olduğunu bu nedenle konuşmasının çok kötü olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ben asıl Başbakan'a o soruların sorulmasından rahatsız oldum. Türkiye'nin iç işleriyle ilgili her konuyu soruyorlar. Bu sorular geliyorsa bir rahatsızlık var demektir." dedi.
CHP ekibinin ABD'ye yaptığı ziyaretin çok olumlu geçtiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, askerliğin kısaltılmasıyla ilgili soruya da Genelkurmayın karşı çıkmasına rağmen iktidara geldiklerinde bunu düzenleyecek adımlar atacaklarını askerliği peyder pey azaltacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, askerin ihtiyacı olan personeli gerekirse ücret vererek alabileceğini de söyledi.

CHP olarak ortaya koydukları projelerle ilgili uzun bir çalışma yaptıklarını ve tüm projelerinin sağlam temellere oturduğunu savunan Kılıçdaroğlu, iktidarın, ilkönce karşı çıktığı ve gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söylediği projeleri daha sonra kendisinin üstlenmeye çalıştığını da vurguladı.

BDP'nin Meclis'te var olan siyasi partilerden farkı olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, Güneydoğu'da etnik sorun olmadığını ekonomik ve kültürel sorunların yaşandığını belirterek etnik kimliği siyasetin odağına koyanların 18. yüzyıl politikalarını savunuyor olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu herkesin etnik kimliğine saygı duyacaklarını bölgede yaşanan kültürel sosyal ekonomik  sorunları aşmak için çaba harcanması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu partisince Van'da düzenlenen bir toplantıda tek başına etnik kimlik sorunun bölgenin tek sorunu olarak ortaya konmadığını, var olan sorunlar yumağının yıllar yılı görmezlikten gelindiğini ve askere havale edildiğini ancak 30 yıldır da sorunun çözülemediğini, siyaset kurumunun da üzerine düşen görevi yapamadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, siyaset kurumunun çözüme yönelik her türlü adımına da destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, inançların da siyasete alet edilmesini doğru bulmadıklarını kişi ile Allah arasında başka birisinin girmesinin şirk olduğunu bunun kabul edilir tarafı olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Güneydoğu'dan önceki dönemlerden daha fazla oy alacaklarını ve millet vekili de çıkaracaklarını Türkiye'yi kucaklayacaklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun en büyük tepkisi de Başbakan Erdoğan'ın YGS için eylem yapan öğrencilerle ilgili sözlerine oldu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan için suç duyurusunda bulunmalarının nedenini de açıkladı:YGS'de yaşananlar belli. O öğrenciler sorumluuk sahibi ve geleceğini düşünüyor. Başbakan öğrencilerin karşısına güç çıkarmaktan bahsediyor. O öğrenciler arasında çatışma çıkarsa sorumlusu kim olacaktır." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.