Canlı yayında fena haşladı

Canlı yayında fena haşladı

NTV ekranlarında anayasa referandumu tartışmasında yayına bağlanan MHP'li vekil Mümtazer Türköne'yi fena haşladı.

Ekranlardaki anayasa referandumu tartışmaları tam gaz devam ediyor. NTV ekranlarında 22 Haber'e konuk olan Zaman yazarı Mümtazer Türköne ve 78'liler Girişimi sözcüsü Celalettin Can referandumda 'Evet' ve 'Hayır' seçeneklerini tartıştı. Ancak programa damgasını vuran ise yayına cevap hakkını kullanmak için bağlanan MHP milletvekili Mehmet Ekici oldu.

Mümtazer Türköne'nin MHP'nin referandumda 'Hayır' deme kararı almasını eleştirirken, partinin bu tavrı kendi tabanına anlatamayacağını öne sürdü. Bunun üzerine cevap hakkını kullanmak için programa telefonla bağlanan MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Mümtazer Türköne için çok sert konuştu. Canlı yayında izleyenleri şoke eden ifadelerle Türköne'ye yüklenen Ekici 'seni dinlerken ruhuma  azap çöküyor' dedi.

Ekici: Mümtazer Bey'i dinlerken ruhuma azap çöküyor. Hayretler içinde dinliyorum kendisini. 12 Eylülcülerin yargılanabileceğini söylerken bunun mümkün olmadığını bilmiyor mu? MHP neden kendi kitlesine 'Hayır' tavrını açıklayamayacakmış? Parti mansubu olmadan partizanlık yapmasını eski bir arkadaşı olarak kınıyorum. 12 Eylül'ün yargılanmayacağını bilmesine rağmen aksini söylemesi bir profesöre yakışmıyor. Mümtazer Bey bunlara inanabilir ama hiç bir ülkücü buna evet demeyecektir. Mümtazer sen hangi dünyada yaşıyorsun?


Ekici'nin eleştirileri karşısında söz alan Türköne de kendini savununca ikili arasında canlı yayında karşılıklı atışmalar başladı. Stüdyoyu karıştıran polemik moderatörü de çaresiz bırakınca NTV ekranları ateşli bir tartışmaya sahne oldu.



 


Celalettin Can'ın hayli ajitik tavrı dikkat çekerken 12 Eylül darbesi öncesi karşı cephelerde yer alan iki isim bu kez referandum tartışmasında karşı karşıya geldiler. Türköne'nin değişikliği desteklemesine tepki gösteren Can yeni ve sivil bir anyasaya ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Mevcut değişiklik paketinin ise hayati derecede önemde eksiklikleri olduğunu söyleyen Can, referandum için boykot tavrını desteklediğini ilan etti.
gazeteciler

Etiketler :