Canlı yayında işkenceyi anlatınca!

Canlı yayında işkenceyi anlatınca!

Diyarbakır Cezaevi'nde yaşadığı insanlık dışı işkenceleri canlı yayınca anlatınca olanlar oldu.


 

Diyarbakır Cezaevi'nde işkence gören eski milletvekillerinden Nurettin Yılmaz, canlı yayında korkunç işkence yöntemlerini uyarıya rağmen yine anlatınca yayından alındı.



CNN Türk'te canlı yayınlanan Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5n+1k programında 12 Eylül yöneticilerinin yargılanıp yargılanmayacağı tartışıldı. Konuklardan biri de işkence gören ve bir dönem ANAP'ta milletvekilliği de yapan avukat Nurettin Yılmaz'dı. O generallerin hesap vernesini isteyen Yılmaz'ın gördüğü işkenceler hafızasında yeniden canlandı, söyledikleri tüyler ürperticiydi:

ÖLÜMDEN BETER SÖZLER

"Bir kişi beni öldürebilir. Ama bir kişiyi çok afedersiniz 'sizi böyle yapabilirim', 'şöyle edebilirim' deyince o ölümden çok daha fazla bizi etkiliyordu. Yukarıda varsa Allah var. Bunun da Türkiye'deki Allah benim demektir. Artık düşünün ki dışkı yedirmeler, kıçımıza coplar sokmalar..."

Kendinden geçerek detaya giren Yılmaz'a Özdemir, hemen müdahale etti. Uyarıdan sonra kendini toparlayan Yılmaz'ın ağzından bir süre sonra yaşadığı o dehşet sözler dökülüverdi:

KIÇIMIZA COP SOKTU

"Diyarbakır'daki o binbaşı öldürüldü. Öldürüldüğünde ANAP milletvekiliydim. Genel Başkan Yardımcısı Ankara Kolordu komutanı beni aradı. Bir gazete dedi ki 'binbaşı katledildi ne diyorsunuz?' dedi. Dedim ki ben üzüldüm. 'Nasıl üzüldün' dedi. 'Tek mermiyle gittiği için üzüldüm' dedim. O PKK'lı sadece binbaşıyı öldürdü. Yanındaki eşini de öldürebilirdi. O PKK'lı onurlu davrandı. Sadece onu öldürdü. Ama o binbaşı kıçımıza cop soktu."

ÇOLUK ÇOCUK EKRAN BAŞINDA

İşte bu sözler ekran başındakileri şoke etti. Yılmaz'ın görüntüsü ve sesi yanından kesildi. Özdemir hemen araya girerek, "Çok detaya girmeyin rica ediyorum. Televizyondasınız unutmayın. Gözünüzü seveyim. Çoluk çocuk ekran başında. Biliyorum çok zor şeyler yaşadınız ama çok teşekkür ederim" dedi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :