Canlı yayında 'ŞAMATACI' dedi

Canlı yayında 'ŞAMATACI' dedi

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav Tüzük Kurultayı tartışmaları nedeniyle CHP lideri Kılıçdairoğlu'na tepki göstererek "Tüzük Kurultayını toplamak imzalardan sonra mı akıllarına geldi?" dedi.

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav, Beyaz Tv'de yayınlanan ' Acı Kahve ' programına bağlanarak 26 Şubat'ta yapılacak olan Tüzük Kurultay'ına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştiren Önder Sav ' Şamatayla, tantanayla tüzük değiştirilmez. ' dedi.

BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUYORLAR
Uzun zamandan beri televizyonlarda yapılan tartışma programlarına katılmama kararı olmasına rağmen Sevilay Yükselir'in ricasını kıramadığını kaydeden Önder Sav ' Ben şu anda bir iki temel yanlışı düzeltmek istiyorum. Üzgünüm bu sözü söylerken ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak istemiş bazı arkadaşlar. Önce bilgi sahibi olalım. ' dedi.

Önder Sav sözlerine şöyle devam etti:
GENEL BAŞKAN İSTESEYDİ KOYARDI
Şimdi deniliyor ki PM'nin değişikliği Kurultayı izleyen gün seçim olarak gündeme getirilebilir. Bu mümkün değil. Seçim için kanuna göre en az 15 gün önce seçim kuruluna başvurmak gerekir. Gündemde öyle bir madde yok. Genel başkan isteseydi gündeme seçim maddesi koyabilirdi.

KANUNA ZIT DEĞİŞİKLİKLER VAR
Bir diğer eksiklik ise 87 maddede genel başkanın değişiklik yapabileceği gibi bir tez ortaya atılıyor. Bir defa 53 maddede hiç bir değişiklik yok. Diğer 10 maddede sadece sözcük değişmiş. 63 maddede hiç bir özgün değişiklik yok. Geride kalan 24 maddede yapılması tasarlanan değişiklikte ise siyasi partiler kanuna taban tabana zıt değişiklikler var.

DOĞAL DELEGELİK TANINAMAZ
Bende çok isterim gençlerin ve kadınların temsil edilmesini isterim. Gençlik kolları, kadın kolları ve il başkanlarına kurultayda doğal delegelik hakkını tanımak kanuna tamamen zıttır. Kanunda doğal delegelik hakkı açık açık belirtilmiştir.

ŞİMDİ Mİ AKILLARINA GELDİ
Hiç kimse kimseyi kandırmasın. Kimse çalıyı dolanmasın. Gerçekler ve tüzük ortadadır. Olağanüstü kurultayın gündemini 3 ana unsur belirler. Bir genel başkan, iki parti meclisi, üç parti delegelerinin 5'te birinin iadesi. Genel başkan defalarca tüzük kurultayı yapacağını söylemesine rağmen bir türlü bu kurultayı yapmadı. 362 imza biz tüzük kurultayı istiyoruz denilince mi akıllarına geldi genel başkanın tüzük değişikliği olayı. 354. maddenin 4. maddesi açıktır. Gündemi çağıranlar belirler. Kim çağırdı? Genel başkan çağırmak istemedi.

İYİ NİYET ÇAĞRISINDA SAPILMIŞ
Genel başkan tüzük kurultayın toplanmasını istese toplardı. O kurultayın gündemine genel başkanda olsa müdahale edemez. Hiç kimse hakkını kötüye kullanamaz. Burada iyi niyet esaslarından sapılmış ve bir çağrı yapılmıştır. O nedenle 54. maddeyi kimse yanlış yorumlamasın. Gene başkan kurultay çağrısı hakkını 362 imza önüne gelince mi kullandı? Burada belli ki başka bir siyasi hesap var.

İYİ NİYETTEN YOKSUN BİR DEĞİŞİKLİK
Öyle dolanarak yarın öbür gün seçim yapılacak diye kimsenin aklını bulandırmaya gerek yok. Bu dönemde yapılan 12. Madde iyi niyetten yoksundur. Askıya dahi çıkmamıştır. 3 ay önce 12. madde ile delege yapılanlar seçilsinler ancak seçme hakkını kullanamasınlar.

BU PADİŞAH YETKİSİDİR
39. maddede PM üyelerinden değil de, Genel Başkan dışarıdan en fazla 3 kişi MYK Genel Başkan Yardımcısı yapılabilir diyor bu padişah yetkisidir.

TANTANAYLA ŞAMATAYLA TÜZÜK DEĞİŞTİRİLMEZ
Bir kurultay ilanı bolluğu yaşıyoruz. 16. kurultay ilanında Atatürk Spor salonu denildi. Ardından bir gün sonra ' Atatürk Spor Salonu'nu bıraktık, daha büyük şölen niteliğinde bir kurultay yapmak için Arena'yı tuttuk ' denildi. Partide büyük bir değişi mi yaşlanıyor, laikliği mi tartışıyoruz, milliyetçiliği mi tartışıyoruz. Sayın Baykal 2008 de seyircisiz bir tüzük değişikliği yaptı. Tantanayla tüzük değişmez, şamatayla tüzük değişmez. Tüzük aklı başında insanların gürültüsüz patırtısız, davulsuz zurnasız değiştirecekleri bir olaydır. Güç şamatayla elde edilmez, güç özde elde edilir. O gücü elde ettiğini kitle görür, seçmen görür ve ödüllendirir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.