Canlıda Merve Kavakçı bombası

Canlıda Merve Kavakçı bombası

Türban sorununda sembol isimlerden bir olan eski milletvekili Merve Kavakçı CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in konuğu oldu...

Türban denince muhafazakar cenahın ilk akla gelen isimlerinden olan Merve Kavakçı, uzun süre sonra ekranlarda boy gösterdi. CNN Türk'te yayınlanan5N 1K'da Cüneyt Özdemir'in konuğu olan Kavakçı, Türkiye'de yeniden alevlenen türban tartışmalarına katıldı.

Türbanlı milletvekili olarak tarihe geçen ve mecliste karşılaştığı şiddetli proestolar nedeniyle ülkeyi terk etme kararı alan ve uzun yıllardırABD'de yaşayan Merve Kavakçı, CNN Türk ekranlarına konuk oldu. ABD'den yapılan canlı yayın bağlantısıyla programa katılan Kavakçı gündemin flaş konusu olan türban sorununa dair görüşlerini ve kendi yaşadıklarını anlattı.

Cüneyt Özdemir: Meclise türbanla girdiğiniz için pişman mısınız?

Merve Kavakçı: Hayır pişman değilim. 10 yıl sonra baktığımda da bunun ne kadar onurlu bir görev olduğunu daha iyi anlıyorum.

Cüneyt Özdemir: Bugün baktığınızda bir zamanlama hatası mı vardı? Bugün olsa aynısını yapar mısınız?

Merve Kavakçı: Türkiye'deki kadınların yüzde 69'u başörtülü. Başörtüsü tarihimizin, kültürümüzün, dinimizin bir parçası. Bu nedenle bir zamanlama düşüncem yok. Başörtülüler toplumsal hayatta temsil edilmeliydi. Benim yaptığım da bir hak değil sadece bir sorumluluktu aynı zamanda.

Cüneyt Özdemir: Burada yoğun olarak tartışılıyor, siz ABD'de üniversitede öğretim görevlisi olarak bir sorun yaşıyor musunuz örtünmenizden dolayı?

Merve Kavakçı: Hayır, kesinlikle hiç bir sorun yaşamıyorum. Burada, orduda, kongrede başörtülü insanlar var ancak hiç bir sorun söz konusu değil.

AKP'DEN TEKLİF ALDI MI? POLİTİKAYA DÖNECEK Mİ?

Kavakçı Özdemir'in sorusu üzerine merak edilen bir noktaya da açıklık getirdi. Merve Kavakçı siyasete geri dönme sinyalleri verirken başta AKP olmak üzere tekliflere açık olduğunu söyledi.

Cüneyt Özdemir: AKP'den milletvekili olmanız teklif aldınız mı?

Merve Kavakçı: Hayır bir teklif almadım. Umarım Türkiye değişirken biz başı örtülü kadınlar da daha çok siyasete katılırız. Bu bir opsiyon da değil ayrıca bir gereklilik.

Cüneyt Özdemir: Peki teklif alırsanız kabül edecek misiniz?

Merve Kavakçı: Benim yenmiş bir hakkım var, yarım kalmış bir görevim var. Meclisten çıkartılmamla hem benim temsil hakkım elimden alındı hem de milletin temsil edilme hakkı elinden alındı. O koltuk da bir daha doldurulmadı, prosedür dışı bir şekilde meclis dışında bırakıldım ve bu nedenle AİHM'de açtığım davayı kazandım.

Cüneyt Özdemir: Benim anladığım kadarıyla 'evet ben siyasete dönmek istiyorum' diyorsunuz.

Merve Kavakçı: Elbette ülkemize dönmek isteriz....

İşte o anlar:


Etiketler :