Cansuyu, üç Kıta’da kurban kesecek

Cansuyu, üç Kıta’da kurban kesecek

Kurban organizasyonları ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Cansuyu, bu yıl da mazlum ve yoksulları sevindirecek.

Cansuyu Derneği her yıl olduğu gibi 2009 yılı Kurban Bayramı’nda da Türkiye başta olmak üzere Orta Afrika, Doğu Afrika, Güney Afrika, Uzakdoğu Asya, Orta Asya, Güney Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar’da mazlum ve muhtaçlar için kurban kesecek. Geçen yıl yurt içinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde düzenlediği kurban organizasyonları ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Cansuyu, bu yıl muhtaç, mazlum ve yoksulları sevindirecek.
KURBAN BEDELİ BÖLGELERE GÖRE BELİRLENDİ
Bir yıl boyunca evlerine hiç et girmeyen ihtiyaç sahiplerine, hayırseverlerin kurbanlarını ulaştıracak olan Cansuyu, bu yıl ülke ve bölgelere göre üç farklı kurban bedeli belirledi.
Buna göre belirlenen kurban bedelleri şöyle;
Afrika, Asya, Uzakdoğu:200 TL
Türkiye, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu, Filistin Kampları, Endonezya: 290 TL
Filistin-Gazze: 500 TL
HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Hangi bölge ve ülkede ne kadar kesim yapılacağını mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit edecek olan Cansuyu, kurban kesimi yapılacak bölge ve ülkelerdeki partner kurum ve kuruluşlar ile irtibat kurdu. Kurbanlıklar, Cansuyu’nun görevlendireceği kişiler tarafından satın alınacak. Kurban Bayramı’nın 3. gününün ikindi vaktine kadar, belirlenen noktalarda kesilerek ihtiyaç sahiplerine et olarak dağıtılacak.
BAĞIŞLAR NASIL YAPILACAK?
Kurbanlarını Cansuyu’na bağışlamak isteyen yardımseverler kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale yoluyla ya da www.cansuyu.org.tr internet adresinden kredi kartı yolu ile de bağışlarını gerçekleştirebilecekler. Ayrıca kurban bağışı yapmak isteyenler kurban bedellerini makbuz karşılığı temsilciliklere elden teslim edebilecekler. Parayı havale ederken adına kurban kesileceklerin ad, soy ad, telefon (tercihen cep telefonu) bilgilerinin banka dekontunun açıklama kısmına yazılması, kurban kesimi yapıldıktan sonra kendilerine mesajla bilgi verilmesi açısından önem arz etmektedir.
EMANETLERİ ULAŞTIRACAĞIZ
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Cansuyu’na güvenen hayırseverlerin emanetlerini dünyanın üç kıtasına ulaştıracak olmanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi. Bu yıl bölgelere göre üç farklı kurban bedeli belirlediklerini kaydeden Köylü, hayırseverlerin talebine göre kurbanları istenilen bölgede kestireceklerini bildirdi. Bundan önceki kurban organizasyonlarını eksiksiz bir şekilde tamamladıklarının altını çizen Köylü, bu Kurban’da da emanetlerin gerçek sahiplerine ulaşabilmesi için çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :