Çarkın'dan bomba itiraflar

Çarkın'dan bomba itiraflar

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'la cezaevinde görüştü.

Çarkın'la yaptığı görüşmenin detaylarını basın mensuplarına aktaran CHP'li Aygün, "Ayhan Çarkın, belli operasyonlarda terör örgütü PKK ile işbirliği yaptıklarını söyledi." şeklinde konuştu.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ayhan Çarkın'la önceki gün yaptığı görüşmenin detaylarını basın mensupları ile paylaştı. CHP'li Aygün, Ayhan Çarkın'ın cinayetlerde terör örgütü PKK ile işbirliği yaptıklarını söylediğini dile getirdi. Aygün, şunları söyledi: "Ayhan Çarkın, belli operasyonlarda terör örgütü PKK ile işbirliği yaptıklarını söyledi. Çarkın, belli operasyonların terör örgütü PKK ile işbirliği halinde yapıldığını söylüyor. Mesela Muş'ta öldürülenlerin Antep'te alınan kişinin örgütün bilgisi dahilinde, örgütün teşviki ile bu operasyonların yapıldığını, her iki tarafın birlikte yaptığını söylüyor. Benim tahminim barış isteyen bir gruptu Muş'taki grup. Bize bilgi geldi ve biz onları tasfiye ettik." dediğini ifade etti.
"Gazi olaylarında Çarkın karıştı mı?" sorusu üzerine Aygün, Çarkın'ın 'Ben yoktum, Yeşil ve ekibi Gazi'deydi' dediğini dile getirdi.

Aygün, "Çarkın bana 15-20 kişiyi öldürdüğünü, Yeşil'in yaşadığına inandığını, infaz kararlarına MGK'da karar verildiğini, infaz ekibinin şu anda halen aktif olarak çalıştığını ancak infaz gerçekleştirmediğini söyledi" dedi.

Çarkın'ın birçok faili meçhul cinayetlere ilişkin bilgi verdiğini belirten Aygün, Çarkın'ın vicdanı rahat etmediği ve öldürdüğü gençler rüyasına girdiği için itiraflarda bulunduğunu aktardı. Çarkın'ın gözaltına alınmaların yasal olarak yapıldığı ancak öldürme olaylarını yasal olmadığını kendisine aktardığını belirten Aygün, Çarkın'ın 15-20 kişiyi öldürdüğünü kendisine söylediğini ifade etti.
Aygün, bu rakamın daha çok olduğuna inandığını söyledi. Görüşmede, Çarkın'ın intihar eden eski Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın ölümünü şüpheli bulduğunu 'Yeşil' kod isimli Mahmut Yıldırım'ın yaşadığına ve devlet tarafından korunduğunu kendisine aktardığını belirtti. Aygün, Çarkın'ın daha önce medyaya yansımayan Muş'ta 8 kişinin öldürülmesi ve bu kişilerin Muş Merkez Mezarlığında mezarlar açılarak gömüldüğünü kendisine itiraf ettiğini aktardı. Aygün, Çarkın'ın açıklamalarına ilişkin Vicdan ve
Adalet Mahkemesi ile Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.
Çarkın'ın çoğu infaz karanını Milli Güvenlik Kurul'unda alındığını söylediğini belirten Aygün, Çarkın'ın en çok Cumartesi annelerinden etkilenerek itiraflarını gerçekleştirdiği, bu kişilerin ellerinde tutukları birçok kişinin infaz ettikleri kişiler olduğunu söylediğini belirtti. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın açıklamalarının Çarkın'ın açıklamalarıyla bir bağlantısını olup olmadığına ilişkin soruya Aygün, Çarkın'ın kişisel olarak bu konuda isim vermediğini söyledi.
Çarkın'ın infaz ekibinin 150 kişiden oluştuğunu ve halen bu isimlerin aktif olarak çalıştıklarını ancak bugün bu kişilerin infaz gerçekleştirmediklerini kendisine aktardığını belirten Aygün, Çarkın'ın bu olayın Ergenekon ile bağlantısının olmadığını ayrı bir yapılanma olduğunu söylediğini ifade etti.
Aygün, Çarkın'ın serbest bırakılması durumunda yeni ceset yerlerini göstereceğini kendisine aktardığını söyledi. Çarkın ile 4 saat görüştüklerini belirten Aygün, tekrar görüşeceklerini sözlerine ekledi.

(CİHAN-İHA)
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.