Çarşaflı diye otele almadılar

Çarşaflı diye otele almadılar

Samsun'da bir iş adamı, yakınları çarşaflı diye otele alınmadıklarını iddia etti

Otel yetkilileri ise müşterilerin başörtülü kimlikle kayıt yaptırdığını, ancak çarşaflı olarak otele gelince tedirgin olduklarını ve güvenlik amaçlı böyle bir tavır alındığını savundu.

Önceki gün kayınvalidesi ve 3 yakını ile Amasya'dan Samsun'a gelen işadamı Ömer Yaraş (31), yakınlarının nüfus cüzdanları ile iki oda ayırtıp, rezervasyon işlemi yaptırdı. Akşam kalmak için otele geldiklerini anlatan Yaraş, "Otelin asansör kapısına doğru giderken, bir görevli gelip, bizim otelde kalamayacağımızı söyledi. Ben de sebebini sordum. Ailemin 'çarşaflı' olmasını gerekçe gösterdiler. İtirazlarıma rağmen, aynı gerekçeyi öne sürünce rezervasyonumu iptal edip, otelden ayrıldım." dedi.

Daha sonra Samsun'daki avukatı ile otele ikinci kez gittiğini ifade eden Yaraş, "Bu sefer otelin genel müdürü ile görüştük. Bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek bizden özür diledi. Bizi rahatlıkla ağırlayabileceklerini söyledi. Böyle bir muameleden sonra o otelde kalmamız mümkün değildi, gidip başka bir otelde kaldık." diye konuştu.

Ömer Yaraş'ın avukatı Funda Bakan da otelin genel müdürünün 'personel hatasından kaynaklanan bir durum olduğunu' belirttiğini aktardı. Bakan, yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilendiğini, ancak yapılan hareketin hiç iyi olmadığını kaydetti.

Atakum Grand Otel Genel Müdür Yardımcısı Burak Çubukçuoğlu ise aileyi otele kabul etmek istememe sebeplerinin tamamen güvenlik gerekçesinden kaynaklandığını savundu.

Çubukçuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Misafirlerin başörtülü kimlik fotoğrafları ile otelimize kayıtları yapıldı. Kayıt işlemini takiben 4 çarşaflı misafir, dışarıda beklemekte olan araçtan inip otelin asansörlerine yöneldi. Başörtülü kimliklere rağmen, çarşaflı aileyi görünce tedirgin olduk. Geçmişte diğer turistik tesislerin aynı durumla ilgili yaşadığı güvenlik ihlaline yönelik, hatta basına da yansımış olayları da göz önünde bulundurarak böyle bir uygulamaya gittik."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :