Çarşaflıları yakında keseceğiz

Çarşaflıları yakında keseceğiz

Neriman Aydın'ın evinde ele geçirilen notlarında, emekli ve muvazzaf askerlere gönderilmiş mektuplar ele geçirildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Karargah Evleri'nin sorumlularından Neriman Aydın'ın evinde ele geçirilen notlarında, başta Şener Eruygur olmak üzere, emekli ve muvazzaf askerlere gönderilmiş mektuplar ele geçirildi.

Mektuplarda, yönetime el koymak için yapılacak darbenin ardından yapılacakları tek tek sıralayan Aydın, Mehmet Fikri Karadağ'ın ‘ölme öldürme yemini'ndekilerle benzer sözler kullanıyor: "Yolumuz ölmek ve öldürmek ihtimalleriyle doludur. Bu tehlikeyi biz göze aldık."

Paşayı sürgünle tehdit etmiş

İsmi bilinmeyen bir 'Paşa'yı Cumhuriyet'in ilanından sonra vatan haini suçlamasıyla yurt dışına sürgüne gönderilenlerden oluşan 150'likler listesindekilerin akıbetiyle tehdit eden Aydın şöyle konuşuyor: "Değerli büyüğüm, biz 65 yıldır sizi bekliyoruz.... Ama ortada yoksunuz... Yolumuz ölmek ve öldürmek ihtimalleriyle doludur. Farklı düşünüyorsanız bu düşüncenizden vazgeçmenizi tavsiye ederiz."

Neriman Aydın, şüpheli Durmuş Ali ile yaptığı bir telefon görüşmesinde de çarşaflı kadınlar için "Bunlar Atatürk'e başkaldıranlar. Yakında bunları keseceğiz" diyor


Etiketler :