Çatışmalarda 7 terörist öldürüldü

Çatışmalarda 7 terörist öldürüldü

TUNCELİ’nin Pülümür İlçesi kırsalında tespit edilen bir grup PKK’lı ile güvenlik güçleri arasında dün öğlen saatlerinde çıkan çatışmada öldürülen PKK’lı sayısının 7’ye çıktığı belirtildi.

Pülümür İlçesi Hasangazi köyü kırsal alanında eylem hazırlığı için keşif faaliyeti yapan kalabalık bir grup PKK’lının farkedilmesi üzerine, bölgede dün öğleden sonra başlatılan hava destekli operasyon sürüyor. Dün akşam saatlerinde Hasangazi köyü kırsalında çıkan çatışmada 2 örgüt mensubu öldürülürken, bugün dre Ağaşenliği Köyü kırsılında çıkan çatışmada 5 PKK’lının daha öldürüldüğü belirtildi. Böylelikle Tunceli Pülümür kırsalında dün öğleden sonra başlayan ve halen yer yer devam eden çatışmalarda toplam 7 PKK’lı ölü olarak silahları ile birlikte ele geçirildi. Çatışmada etkisiz hale getirilen PKK’lıların üzerinde 10 piknik tüpü, bu tüplere monte edilmiş bol miktarda patlayıcı madde, uzaktan kumandalı patlayıcılar için hazırlanan metrelerce kablo ve çeşitli silah ile mühimmatların ele geçirildiği belirtildi.

Bölgede askerin arazi arama ve tarama faliyetleri devam ederken, temas sağlanan grubun yaklaşık 20 kişiden oluştuğu ve grubun geçen yıl 6 askerin şehit edildiği ve 6 askerin yaralandığı Sarıyayla Jandarma Karakolu’na baskın düzenleyen grup olduğu belirtildi. Grubun, örgütün sözde Erzurum eyaletine bağlı bir grup olduğu kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.