Çatpatı yutan çocuk hastahanelik oldu!

Çatpatı yutan çocuk hastahanelik oldu!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, bakkaldan aldığı çatapatı yutan 6 yaşındaki çocuk hastanelik oldu.

Mustafa İlker Şimşek isimli çocuk, kaldırıldığı çocuk hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle İzmir Çiğli'deki bir hastaneye kaldırıldı.

Adnan Menderes Mahallesi Çayır Sokak'ta ikamet eden Mustafa ve Nafiye Şimşek'in 6 yaşındaki çocukları Mustafa İlker Şimşek, mahalle bakkalından mantar tabancalarında kullanılan çatapat satın aldı. Çatapatı ağzıyla çıkarmak isteyen minik İlker, çatapatı yuttu. Durumu annesine söyleyen İlker, yakınları tarafından Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahelesi yapılan İlker, daha sonra helikopter ambulansla İzmir Çiğli'deki bir hastaneye sevk edildi.

Olayı anlatan İlker Şimşek'in babaannesi, "İlker komşunun kapısına gitmiş. Annesi evde uyuyordu. Çatapatı onlardan mı aldı, nereden aldı bilmiyoruz. Eliyle koparmak istemiş, koparamayınca da dişiyle koparmaya çalışırken küçük kapsül boğazına gitmiş. Çok korkmuş, ağlayarak eve geldi. Meğer o maytap zehirmiş. Ben bunu bilmiyordum. Annesi uyanıp yanımıza geldi. Hemen apar topar hastaneye götürdüler." dedi.

Mustafa İlker Şimşek'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında mahalle bakkalının ifadesine başvurdu.

Öte yandan Bursa'da Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü çocukların oynadığı maytap yangına sebep olmuş, 7 bina yangında zarar görmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.