Cavit Çağlar'ın şirketine el konuldu

Cavit Çağlar'ın şirketine el konuldu

Ünlü iş adamı Cavit Çağlar'ı şok eden operasyon... TMSF Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu BİS Elektrik'in yüzde 50 hissesine el koydu...


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (Fon) ile İnterbank A.Ş hakim ortağı Çağlar Grubu (Grup) arasında, Fon'un gruptan olan alacaklarının tahsili için bir süredir devam eden müzakereler sonucunda, Bis Enerji Elektrik A.Ş'nin Çağlar Grubuna ait yüzde 50 hissesinin Fon'a devredilmesi kararlaştırıldı.

TMSF'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bis Enerjinin yüzde 50 hissesi rızai olarak Fon'a devredilmiştir. Grup, Fon'nun söz konusu hisselerle ilgili olarak daha önce gerçekleştirdiği hukuksal işlemin iptali için yürüttüğü davalardan feragat etmiştir.

Devirle Grubun diğer bazı şirketlerinin işçi alacaklarının ödenmesine imkan sağlanmıştır. Fon, şirketin yönetim ve denetiminde bulunmayı sürdürecektir. Şirket hisselerinin satış yetkisinin, öncelikle belli bir süreyle sınırlı olmak üzere Gruba ait olması, bu süre sonunda yetkinin Fon'a geçmesi kararlaştırılmıştır.

Hisselerin satışı ile elde edilen gelir, Grubun toplam borcundan mahsup edilecektir.

TMSF kanunların kendisine verdiği görev ve yetkiler çerçevesinde, Gruptan bakiye alacakların en yüksek bedelle ayni ve nakdi olarak tahsil edilebilmesi için gerekli çalışmaları ve görüşmeleri sürdürmektedir.''


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :