Çay ve tatlıya dikkat!

Çay ve tatlıya dikkat!

Diyetisyen Deniz Şafak, iftar yemeğinin hemen ardından çay içilip tatlı yenmemesi gerektiği uyarısında bulunarak iftarla sahur arasında da en az 2 litre su tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Bağcılar Belediyesi Ramazan çadırında konferans veren ünlü diyetisyen Deniz Şafak, Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiğine dair önemli bilgiler verdi. Yemeğin hemen ardından çay içilip tatlı yenmemesi gerektiği uyarısında bulunan Şafak, iftarla sahur arasında da en az 2 litre su tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Sağlıklı beslenmede ilk önceliğin doğru kaynaklardan bilgi almak olduğunu ifade eden Şafak, "Sağlıklı beslenme vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri almaktır" dedi. Pek çok hastalığın en önemli sebebinin susuzluk olduğunu ifade eden Şafak, Ramazan ayının yaz mevsimine gelmesiyle vücudun su ihtiyacının fazla olduğuna dikkat çekti. Dr. Şafak, hastalıklardan korunmak için iftarla sahur arasında en az 2 litre su tüketilmesi gerektiğini söyledi. Çay, meyve suyu, ayran gibi diğer içeceklerin suyun yerini tutmadığını anlatan Şafak, mutlaka su içilmesi gerektiğini vurguladı.

"ÇAY VE TATLIYI YEMEKTEN HEMEN SONRA ALMAYIN"

İftarın yapılmasının hemen ardından çay içilmemesi uyarısında bulunan Şafak, yemeğin hemen ardından içilen çayın vitaminleri öldürdüğünü söyledi. Yine tatlının da yemekle birlikte tüketilmemesi uyarısında bulunan Şafak, çay içmek veya tatlı yemek için yemeğin üzerinden 2 saat geçmesinin daha sağlıklı olduğunu söyledi. Şafak, tatlılardan da şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesini gerektiğini vurguladı.

Sağlıklı beslenmenin önemli olduğunu ifade eden Deniz Şafak, "Kilo problemi için 3 yaşında çocuklarla çalışıyorum. 3 yaşında çocuklar geliyorsa ne oluyor diye oturup düşünmemiz gerekiyor. Onun için bol meyve yemeli, sebzeli yemekleri tercih etmeliyiz. Et tüketimini ise ölçülü yapmalıyız. 2 kap sıcak yemek beslenme için yeterli" diye konuştu.

Etiketler :