''Cehenneme kadar yolunuz var''

''Cehenneme kadar yolunuz var''

Zimbabwe hükümeti, Cumhurbaşkanı Robert Mugabe'nin kız kardeşinin cenazesinde töreni terk eden Batılı elçilerden özür bekliyor.

Robert Mugabe, kız kardeşinin cenazesinde, ülkesinin içişlerine karışmakla ve haksız ambargo uygulamakla suçladığı Batı'yı Amerika, Almanya ve Avrupa Birliği elçilerinin önünde, "Cehenneme kadar yolları var." sözleriyle eleştirmişti. Bu sözler üzerine elçiler cenazeyi terk etmişti.

Olay üzerine açıklama yapan Amerika'nın Zimbabve elçisi Charles Ray töreni terk ettiğini, çünkü, Mugabe'nin sözleri karşısında büyük hayal kırıklığı yaşadığını anlattı. Elçi, özür dileyecek bir hareket yapmadıklarını da belirtti. 

Tatsız olay üzerine konuşan Zimbabve'nin Dışişleri Bakanı Simbarashe Mumbengegwi ise yabancı diplomatların Cumhurbaşkanı'nın önünde, acılı bir günde töreni terk etmelerinin kabul edilemez olduğunu, elçilerin, ulusal kahramanlarının ruhuna büyük saygısızlık yaptığını söyledi.

Başkent Harare'de 76 yaşında vefat eden Sabina Mugabe, 5 yıl önce felç geçirmişti. Mugabe'nin kız kardeşi iktidar partisi tarafından ulusal kahraman ilan edilmişti. 

Zimbabve; zengin elmas , altın madenleri ve ülkedeki beyaz azınlığa karşı yaptığı toprak reformuyla Batı'nın gündeminden düşmüyor.

Etiketler :