ÇEKÜD "Gönül kazanma vesilesi olmalı"

ÇEKÜD "Gönül kazanma vesilesi olmalı"

KURBAN FAKİRLERE "FAKİR OLDUKLARINI HATIRLATMA İBADETİ DEĞİLDİR"

Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği ÇEKÜD, Kurban Bayramı vesilesiyle yayınladığı basın bildirisinde Kurban Bayramı'nın fakirlere "Fakir olduklarını hatırlatma ibadeti olmadığına" dikkat çekti.

ÇEKÜD "Kurban kesmek sadece, et alamayanlara üç-beş parça et dağıtmak ya da onlara fakir olduklarını hatırlatmak için yapılan bir ibadet değil" hatırlatmasında bulundu.

 

Kurban etlerini ince bir idrak ile dağıtmalı, muhatabımızın vakarına çok dikkat etmeliyiz diyen ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz "Yüce Yaratıcı'ya yakınlaşmak için yapılan bu ibadet aynı zamanda fakir fukaraya, konu komşuya, dost ve akrabaya yakınlaşma ve gönül kazanma vesilesi olacaktır. Bu vesileyle Ülkemizde bir çok ülkeden daha ileri seviyede olan paylaşım anlayışını daha da geliştirerek 6,5 milyar insana kucak açmalı, onlara her daim sahip çıkacak sosyal bünyeyi daha da kuvvetlendirmeliyiz" çağrısında bulundu.

Yorulmaz bayram mesajında Çevre ve Orman Bakanlığı'nın almış olduğu karar ile, usulüne uygun ve hijyenik ortamlarda yapılmayan kesimlerden dolayı meydana gelecek çevre kirliliği nedeniyle verilen cezaların arttırıldığına atıfta bulunarak " Bir çok yerel organizasyon Kurban bağışı topluyor. Marketler bile Kurban kesim hizmetlerini naklen ya da videoya çekerek vermeye başladı. Yurt dışında kesim yapan ve afet bölgelerine dağıtan Sivil Toplum Kuruluşları arttı. Çevre duyarlılığı ve kesim kalitesi her geçen sene daha da artıyor.

Büyük bir sosyal hareketlilik, büyük bir araç, insan ve hayvan trafiği oluşan Kurban Bayramında; insan hakları kadar hayvan haklarına, çevre temizliği kadar gönül temizliğine, trafik kuralları kadar nezaket kurallarına da dikkat etmeli; Kurban etlerimizi ince bir idrak ve üstün bir edep anlayışı içerisinde dağıtmalıyız."  mesajı ile ÇEKÜD olarak tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramını kutladıklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :