Celalettin Cerrah 'şüpheli' sıfatıyla ifade veriyor

Celalettin Cerrah 'şüpheli' sıfatıyla ifade veriyor

Hrant Dink cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah 'şüpheli' sıfatıyla ifade veriyor.

Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah "şüpheli" sıfatıyla ifade veriyor. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na saat 10.00’da gelen Cerrah, soruşturma savcısı Yusuf Hakkı Doğan’ın bulunduğu kata çıktı.

TAKİPSİZLİK KARARI KALDIRILMIŞTI
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde devam eden soruşturma kapsamında Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi, eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İl Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah, İstanbul eski Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve altı polis hakkındaki takipsizlik kararını kaldırmıştı.

ADALET BAKANLIĞI'NDAN RET
Adalet Bakanlığı da savcılığın ‘kanun yararına bozma’ talebini kabul etmemiş ve bu isimlerin soruşturulmasının önü açılmıştı. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan, ifade işlemlerine başladı.

DAHA ÖNCE MAZERET BELİRTMİŞTİ
Soruşturma kapsamında ifadeye çağırılan Celalettin Cerrah soruşturma savcısına, daha önce avukatının yurtdışında olduğu için mazeret bildirmiş ve daha sonra geleceğini belirtmişti.

CELALETTİN CERRAH KİMDİR?
Celalettin Cerrah, 1974 yılında Polis Akademisi'ni bitirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde çalıştı. 1989 yılında Mardin İl Emniyet Müdürlüğü, 1990 yılında Batman İl Emniyet Müdürlüğü, 1991-1992 yıllarında Siirt İl Emniyet Müdürlüğü, 1992-1995 yıllarında Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü, 1997-2000 yıllarında Sivas İl Emniyet Müdürlüğü, 2000-2001 yılları arasında Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcılığı, 2001-2003 yıllarında Sivas İl Emniyet Müdürlüğü yaptı. 4 Mart 2003 tarihli Bakanlık Onayı ile İstanbul İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştı. Son olarak 2009-2013 yıllarında Osmaniye Valiliği yapmıştı. 3 Temmuz 2013'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı Valiler Kararnamesiyle merkeze alınmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.