Çelikkol İsrail'den ayrılıyor mu?

Çelikkol İsrail'den ayrılıyor mu?

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'un, 'alçak koltuk' krizinin ardından İsrail'den ayrılmak istediği öne sürüldü.

Yedioth Ahronoth gazetesinin, İsrail Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre Çelikkol, Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon'un yakışıksız davranışı üzerine, ülkeden ayrılacak. Çelikkol'ın Avrupa ülkelerinden birine büyükelçi olarak atanacağını tahmin edildiği belirtildi.

Haberde, İsrail'in konuyla ilgili resmi açıklama ile atanacak yeni Tel Aviv büyükelçisinin belirlenmesini beklediği ifade edildi. Gazeteye göre, 'Alçak koltuk' krizine neden olan Daniel Ayalon, Çelikkol'un İsrail'den ayrılacak olmasına üzüldüğünü söyledi ve bu durumun 'iki ülke ilişkilerine zara vermemesini diledi. Ayalon, büyükelçinin ayrılmasını 'Türkiye'nin iç meselesi' olarak değerlendirdi.

Büyükelçi Çelikkol'u 'Kurtlar Vadisi' dizisinden duydukları rahatsızlık nedeniyle bakanlığa çağıran Ayalon, diplomatik nezakete uymayan ifadeleriyle skandala imza atmıştı. Çelikkol'a alçak bir koltukta yer gösteren ve kameralar önünde büyükelçiye ve Türkiye'ye hakaret eden Ayalon, daha sonra özür dilemek zorunda kalmıştı. Ayalon, büyükelçiye şaka yapmak istediğini savunmuştu

Etiketler :