Çelik'ten flaş İmralı açıklaması

Çelik'ten flaş İmralı açıklaması

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı.

 

Konuşmasından satırbaşları...

Terörle mücadele edecektir. Çocuklarımız ölmesin, kinler büyümesin. Bütün derdimiz budur. Yangına su dökmeye çalışan herkesin yanındayız.

Öcalan ile görüşmeler yapılıyor dolayısıyla AK Parti terörle mücadeleden vazgeçti gerçekle uymayan bir açıklamadır.

Tek amaç terör örgütüne silah bıraktırmaktır. Bakın silahların susması değil.

Yangın olmasa da itfaiye teşkilatı vardır. Yangın varsa itfaiye gider söndür. Bir yerde terörist varsa güvenlik güçleri müdahale eder.

Öcalan ile Ahmet ve Mehmet ile görüşülür silah bıraktırmaya çalışılır.

Terörizm hepimizi yakan yangındır. Bu yangını kim söndürmeye çalışırsa ona müteşekkir oluruz. Sayın Başbakan'ın  zaman zaman BDP ile müzakere şeklinde söylediği BDP bir tarafa oturacak, AK Parti bi tarafa oturacak, tek Kürt vatandaşlarının sözcüsü BDP'dir diye bir şey yoktur. CHP de MHP'de bu süreçte bulunur.

SORUN ÇÖZÜCÜ ERDOĞAN

Sayın Başbakan monarş değildir. Tek başına çözemez. Elinde fermanımdır diyemez. Başbakan He Man, Zaloğlu Rüstem falan değil. Başbakan bu taşın altına elini değil, gövdesini koymuştur.

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerlik yaşının düşürüleceğine ilişkin haber asparagastır. Böyle bir şey yoktur. Bedelli bekleyenlerden özür diliyorum. Sadece ödeme sıkıntısı çekenlere yöneliktir.

ARALIK AYI ANKETİ

Anar'ın Aralık ayı anketi var. Bugüne kadar Anar'ın Pollmark'ın anketlerinde hata payı az olmuştur. Biz kendimizi kandırmak için anket yapmıyoruz. Hükümetin performansını nasıl buluyorsunuz sorusuna yüzde 55 başarılı demiştir. Başbakan'ın performansı sorusuna yüzde 56,6 başarılı demiştir. AK Parti'nin oyu da yüzde 50'dir. 12 Haziran'daki oy oranımız duruyordur.

İMRALI İLE MUTABAKAT

Gazeteler oturuyorlar bazı şeyleri hayal ediyorlar. Buradaki mutabakat metni gibi iddialar asılsızdır. Mutabakatı yapacak olanlar BDP'li vekiller değildir. PKK'nın silah bırakması, PKK'lıların akibeti ile ilgili kararlaştrılan bir şey olursa kamuoyu ile paylaşılır. BDP'lilerin görüşmesiyle ilgili anlamlar çıkarmamak gerekir.

"Öcalan'a sen Kürt halkı adına ne istiyorsun?" diye bir soru sorulmuyor. Siz neden dağa çıktınız diye soruyoruz. Neticede Kürt kelimesi bile tabuydu. Demokratik yollarla istediklerimi söyleyemiyorum diyorlardı. Bugün artık herkes istediğini söyleyebiliyor. 

Anayasa Uzlaşma Komisyonu şu an çalışıyor. AK Parti Başkanlık Sistemi ile ilgili teklif getiriliyor. BDP'nin getirdiği teklif Türkiye'yi 20 özerk bölgeye ayırmak. CHP ve MHP bunu geri çekin demiyorla

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.