‘Cellatlarımız ile hesaplaşacağız’

‘Cellatlarımız ile hesaplaşacağız’

12 Eylül askerî darbesinde kardeşi işkencede öldürülen Tuncelili Dernek Başkanı, “Cellatlarımız ile hesaplaşmak için ‘Evet’ diyeceğiz” dedi.

12 Eylül askerî darbesinde kardeşi işkencede öldürülen Tunceli Munzur’da, Sürdürülebilir Yaşam Derneği’nin başkanı olan Mehmet Yürek, referandumda “Cellatlarımız ile hesaplaşmak için ‘Evet’ diyeceğiz” dedi.

Aslan Değirmenci’nin haberi

Darbeciler tarafından maruz olduğu işkence sonucunda kardeşinin öldüğünü hatırlatan Yürek, Vakit aracılığıyla Tuncelililere şu şekilde seslendi: “Kardeş, yeğen, dost, akraba, baldız, bacanak, tanıyan, bilenlere ve tüm Dersimlilere tebligatımdır. Bu referandumda ‘Hayır’ diyecek veya sandığı ‘boykot’ edecek herkesi canım da olsalar, kardeşimi işkenceyle katledenlerin ortağı ve işbirlikçisi olarak değerlendireceğim.”

‘HAYIR’ VE ‘BOYKOT’ÇULAR’ FAŞİST DARBECİ REJİMİ KORUYOR

Vakit’e konuşan Yürek, “Referandum, darbecilerden hesap sorma, çalınan özgürlüklerimi geri alma fırsatıdır. Oylanacak olan özgürlüğümüz ve geleceğimizdir. 12 Eylül faşist iktidarına son vermek için sandığa gitmeliyiz. Kullanılacak olan ‘hayır’ oyu faşist darbeci rejime ‘Evet’ demektir. ‘Boykot’ sistemi korumak, ‘evet’ ise bizi 30 yıldır cendereye sokan vesayetçi, faşist, oligarşinin 12 Eylül Anayasası’ndan lehimize önemli bir gedik açmak anlamına gelmektedir” diye konuştu.

“ALEVİLER CHP İKTİDARLARINDA KATLEDİLDİ, HESAP SORMALIYIZ”

Açıklamalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kamer Genç’e yönelik eleştiriler de getiren Yürek, şunları söyledi: “Kemal Kılıçdaroğlu, oligarşik düzenin has adamıdır. Tuncelilileri asla teslim edemez. Sadece Kılıçdaroğlu değil, CHP de bölgede tükeniş içindedir. Onlar için varsa yoksa kendilerine göre ürettikleri lâiklik ve vesayet vardır. Dersimliler; Kahramanmaraş, Sivas, Gazi mahallesi, Çorum, Malatya ve Dersim olaylarının arka planını artık sorguluyor. Tüm bu katliamların CHP iktidarında olduğunu da görüyor. Halk, Dersim katliamının emrinin CHP tarafından verildiğinden de şüphe duymuyor. Ve şimdi hesap sorma zamanı... Referandumda yıllardır bize zulüm yapan cellatlarımız ile hesaplaşmalıyız. Sözüm ona Dersimlilerin bir başka temsilcisi olan ve derin devletin kritik süreçlerde kullandığı Kamer Genç ile de artık yüzleşmeliyiz. 15. maddenin kalkması halinde12 Eylül döneminin sadece komutanları değil, hükümet üyeleri ve Danışma Meclisi üyeleri de yargı önüne çıkacak. Bunlardan biri de Kamer Gençtir.” Vakit-

 

Etiketler :