Celtic paramparça...

Celtic paramparça...

Şampiyonlar Ligi'nde 2. Tur mücadelesinde Juventus, Celtic'i deplasmanda farklı mağlup ederek tur için büyük bir avantaj elde etti

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında İskoçya temsilcisi Celtic ile İtalyan ekibi Juventus karşı karşıya geldi. Celtic Park'ta oynanan karşılaşmadan 3-0'lık galibiyet ile ayrılan konuk ekip Juventus, tur için büyük bir avantaj elde etti.

ANELKA YEDEK KULÜBESİNDE

Bir dönem ülkemiz takımlarından Fenerbahçe'de de forma giyen Nicolas Anelka, Ocak ayı transfer sezonunda geldiği Juventus forması ile bu maçta son 5 dakikada forma şansı buldu. Tecrübeli Fransız golcü böylece ilk kez Juventus forması giydi.

JUVE HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmaya inanılmaz bir seyirci desteğiyle giren Celtic, maça adeta 1-0 mağlup başladı. Konuk ekip Juventus, 3. dakikada defansın arkasına atılan topta Celtic savunmasının inanılmaz hatasını değerlendiren Matri'nin ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti.

CELTIC KONTROLÜ ELİNE ALDI

Golden sonra savunmaya çekilen Juventus karşısında ilk yarı boyunca topa daha çok hakim olan taraf, ev sahibi Celtic idi. Özellikle oyunun ilk çeyreğinden sonra Juventus'u sahasına hapseden Celtic'te, Commons zaman zaman çok etkili oldu.

28. dakikada sağ kanattan açılan ortaya harika bir röveşata vuruşu yapan Commons ile Celtic gole çok yaklaştı. 39. dakikada sol kanattan kullanılan kornerde yine penaltı noktası üzerinde topa iyi yükselen Wilson'un kafa vuruşu üst direği sıyırarak auta çıktı.

Bulduğu golden sonra defansına çekilen Juventus zaman zaman Marchisio ile hücuma kalksa da, ilk yarı boyunca genel anlamda hızlı hücumlarla tipik bir İtalyan takımı görüntüsü verdi.

İKİNCİ YARIYA ETKİLİ BAŞLADI

İkinci 45 dakikaya baskılı ve pres yapan bir orta saha kurgusu ile başlayan Celtic, özellikle 55. dakikaya kadar rakibini bir hayli bunalttı. İtalyan savunması ise tecrübesiyle ve özellikle Cacares'in yerinde kademeleri ile bu tehlikeleri savuşturdu.

EV SAHİBİNDE ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Gecenin en çok mücadele eden Lustig, 58. dakikada sakatlığı sebebiyle yerini Matthews'e bıraktı. Bu değişiklik, özellikle Celtic'in defansından orta sahaya pas geçisinden bazı sıkıntılara sebep oldu. Ev sahibi Celtic, bu dakikada sonra oyun stratejisini daha çok uzun ve kanat organizasyonuları olarak değiştirdi.

JUVE FIRSATI HARCADI

Celtic'in temposunun düşmesi ve pas trafiğindeki sıkıntılardan sonra oyunu kontrolüne alan Juventus, 67. dakikada Vucinic'in ayağından mutlak bir gol fırsatını harcadı. Vucinic'in ceza sahasındaki şutu, Celtic defansına çarparak tehlike bölgesinin dışına çıktı.

BİR SAKATLIK DA JUVE'DE

Maçtaki ikinci değişiklik ise yine bir sakatlık sebebiyle oldu. Maçın 69. dakikasında sakatlanan Peluse yerine Padoin oyuna dahil oldu.

MARCHISIO FARKI İKİYE ÇIKARTTI

Düşük tempoda geçen maçın son çeyreğinde iyice yüklenmeye çalışan Celtic, defansında boşluklar verdi. Bu boşluklardan zaman zaman etkili olan Juventus, 77. dakikada Marchisio'nun ayağından bulduğu golle skoru 2-0'a getirdi.

JUVE TURU CEBİNE KOYDU

Gelen ikinci golden sonra oyundan iyice düşen Celtic, Juventus'un orta sahasına teslim oldu. Maçın 83. dakikasında sahneye çıkan golcü oyuncu Vucinic, Juventus'un üçüncü golünü kaydederek turu adeta Juventus'un cebine koydu. Vucinic'in golü ayrıca Juventus'un Avrupa kupalarındaki 700. golünü kaydetti.

Maçta kalan dakikalarda başka gol olmayınca Juventus, bu zorlu deplasmandan 3-0'lık galibiyetle ayrılarak İtalya'ya çeyrek final için avantajlı bir skorla döndü.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş karşılaşması 6 Mart'ta Juventus'un sahası Juventus Arena'da oynanacak.

Kaynak: sporx

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.