Cem cinayet işlediği yeri görmek istemedi

Cem cinayet işlediği yeri görmek istemedi

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun, villada yaptırılan tatbikat sırasında savcının bazı soruları karşısında suskunluğunu koruduğu, cinayetin işlendiği noktayı da görmek istemediği öğrenildi.

Alınan geniş güvenlik önlemleri altında villaya alınan Cem G. 1 saat 10 dakika boyunca evde kaldıSoruşturmayı yürüten savcıların villada Cem G.'ye olayla ilgili sorular yönelttiği ancak Cem G.'nin sorulara cevap vermediği öğrenildi. Cem G. polise teslimi sonrasında götürüldüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde de soruları cevaplamamıştı.

Tatbikat süresince polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Bazı bina çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Çocuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği bir psikolog, tatbikat esnasında Cem G.'nin yanında hazır bulundu. Villadaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Cem G. cezaevi aracına bindirilerek Maltepe Cezaevi'ne götürüldü.

Tatbikatın ardından açıklama yapan Cem G.'nin avukatı Aytekin Kaya, "Burada yapılan işlem, karma bir işlem olduğu için Cem G. içiriğini açıklayamayacağım bazı şeyler konuştu. Ancak olayla ilgili sorulara cevap vermedi. Cem G., olay anını hatırlamak bile istemedi." sözleriyle tatbikat anında yaşananları aktardı.

Kaya, Cem G.'nin cinayetin işlendiği yere girmek dahi istemediğini ancak hazırlıklar yapıldığı için götürüldüğünü aktardı. İçeride neden bu kadar uzun süre kalındığı sorusuna ise Kaya, "Yetkililer, titiz bir çalışma yaptı. Her şey usulüne uygun yapıldı. Hazırlıklar yapıldı. O yüzden uzun süre kalındı" yanıtını verdi.

Etiketler :