Cem Karaca şarkılarıyla anıldı

Cem Karaca şarkılarıyla anıldı

Türk rock müziğinin önemli ismi Cem Karaca, ölümünün 7'nci yılında Fethiye'de belediye hoparlöründen çalınan şarkılarıyla anıldı.

8 Şubat 2004 yılında hayatına kaybeden Cem Karaca, ölümünün 7'nci yılında Muğla'nın Fethiye ilçesinde şarkılarıyla anıldı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın talimatıyla her yıl geleneksel hale getirilen anmada, belediye hoparlöründen ünlü sanatçının üç şarkısı çalındı. Sabah saatlerinden itibaren Fethiye sokaklarında yankılanan Karaca’ya ait 'tamirci çırağı', 'bu biçim' ve 'ıslak ıslak' isimli eserler, Fethiyelilerden olumlu tepkiler aldı.

Belediye Başkanı Saatcı, bu uygulamadan kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini söyledi. Barış Manço ve Cem Karaca’nın Türk müzik dünyasının önemli isimleri olduğunu belirten Saatcı, şöyle konuştu: “Şubat ayının başında rahmetli merhum Barış Manço'yu anmıştık. Bugün de Cem Karaca'mızın ölüm yıl dönümü. Bugün de büyük üstadı anıyoruz. Fethiye Belediyesi artık bunu gelenek haline getirdi. Halkımızın teveccühü büyük ama karşı görüşler de var. Ufak tefek telefonlar alıyoruz. 'Ben Cem Karaca'yı dinlemek istersem, CD'sini alır dinlerim. Beni niçin rahatsız ediyorsunuz' şeklinde itirazlar aldık. Halkımızın da bu konuda hoşgörüsüne sığınıyoruz. Netice bunlar bizim ortak değerlerimiz, kültür değerlerimiz."
 

Etiketler :