Cem Uzan hakkında şok iddia

Cem Uzan hakkında şok iddia

Kasımdaki 10.1 milyar dolarlık Libananco davasının sonucunu bekleyen Cem Uzan ile ilgili ortaya çıkan son bilgi ortalığı karıştırdı.

Uluslararası Tahkim'de 4 milyar dolarlık "Novahuta" ve "Eurocement" davasını kaybeden, kasımdaki 10.1 milyar dolarlık Libananco davasının sonucunu bekleyen Cem Uzan'ın kaçtığı iddia edildi. Uzan'ın Antalya'dan Meis Adası'na, oradan da Ürdün'e gittiği ileri sürüldü...

Cem Uzan sırra kadem bastı. Bayramdan bu yana Uzan'dan kimse kimse haber alamıyor. Uluslararası Tahkim'de 'Novahuta' ve 'Eurocement' davasını kaybeden Uzan'ın ailesini de alarak deniz yoluyla Ürdün'e kaçtığı iddia edildi. Ortalığı karıştıran iddiaya göre kontör kaçakçılığından 3.5 yıla mahkum edilen Uzan, tatil için gittiği Antalya'dan bir tekneyle Meis adasına geçti. Oradan da yatla Ürdün'e kaçtı.

Ürdün Kralı'na yakınlıkları ile tanınan Uzan Ailesi'nin diğer kaçak aile bireylerinin Ürdün pasaportu taşıdığı ve bu ülkede yaşadıkları öne sürülmüştü.

AVUKATI: AÇIKLAMA YAPAMAM

Yanında ailesinin de olduğu söylenen Uzan için avukatı "yerini söyleyemem" dedi. Gazete Habertürk'ün ulaştığı avukatı, Şaylan Çığğın, "Yargılanmaları seyrinde gidiyor. Olumsuz bir durum yok. Uzan'ın nerede olduğunu dair açıklama yapamam. Kendisinden "açıklama yap" talimatı gelmeden de konuşmam" dedi.

4 MİLYAR DOLARLIK DAVA

Baba Kemal Uzan'ın, Polonya'da faaliyet gösteren "Novahuta ile" "Eurocement" adlı çimento şirketleri üzerinden 2007'de açtığı 4 milyar dolarlık tahkim davası aleyhte sonuçlanınca Uzanlar Türkiye'nin yaptığı tüm masrafları ödeme cezasına çarptırılmıştı. Türkiye aleyhine açılmış BM ile Dünya Bankası'nda görüşülmeye devam eden 40 milyar dolarlık tahkim davası içinde bulunan 10.1 milyar dolarlık Libananco davası kararının ise Kasım ayında çıkması bekleniyor. Çukurova ve Kepez Elektrik ile ilgili olan bu dava çok kritik.

BOŞANMA HABERİ YALANLANDI

Cem Uzan ile eşi Alara Uzan'ın geçtiğimiz hafta ayrılacakları iddia edildi. Yıllardır mutlu bir evlilik sürdüren Cem-Alara Uzan çiftinin son zamanlarda anlaşamadıkları, aralarındaki bu dialog kopukluğunun en azından birbirlerine olan dostluk ve sevgi bağlarının daha fazla yıpratmaması için boşanmaya karar verdikleri ileri sürüldü. Ancak Uzan'ın avukatları bu haberi önceki gün yalanladı ve çiftin hala mutlu bir evlilik sürdürdüğünü açıkladı.

BEYKOZ ÇUBUKLU'DAKİ VİLLADA SESSİZLİK

Cem Uzan'ın Beykoz Çubuklu'daki villasına uzun süredir gelen giden yok. Güven Sazak Villaları'nın güvenlikçileri, "Uzan çiftinin gündüz geliş gidişini görmedik, gece görevlilerine sormanız gerekir" diyerek sessiz kalmayı tercih etti. Villanın yanındaki kahvehanenin sahibi, ì15- 20 gündür göremiyoruz. Cem Uzan geldiğinde, korumaları bizim kahvehanede beklerdi. Onlar olduğunda iki masa müşterimiz garanti gibiydi. Son zamanlarda gelmeyince telefonla arayıp nerede olduklarını sorduk. Tatil de olduklarını söylemişlerdi" dedi.

İŞTE UZAN'IN HAPİS KORKUSU YAŞADIĞI DAVALAR

TMSF'nin 2003'te şirketlerine el koyduğu Cem Uzan hakkında çok sayıda dava açıldı. Uzan evinin havuzunda çıkan kontörlerden 3.5 yıl hapis cezası almıştı...

Cem Uzan'ın sahibi bulunduğu İmarbank ve Adabank'a 2003 yılında içi boşaltıldığı gerekçesiyle TMSF tarafından el konuldu. Uzan'ın bankadan dolayı yaklaşık 8.5 katrilyon liralık borcu bulunduğunu belirleyen TMSF, bankada parasını kaybeden mudilere ödemeyi yaptı. Devlet kasasından yapılan bu ödemenin tahsili için Cem Uzan ve ailesinin sahibi bulunduğu Star Medya Grubu, Çukurova Elektrik, Kepez Elektrik ile aralarında çimento şirketlerinin de bulunduğu 200 şirkete ve Telsim'in mal varlığına Haziran 2003'de el koydu.

13 MİLYON TL KAÇIRDI İDDİASI

ABD'de Motorola, İsveç'te Nokia'ya 3 milyar dolardan daha fazla borcu bulunan Telsim, 2004'de TMSF yönetimine geçti. TMSF 2005 yılında Telsim'i 4,5 milyar dolara Vodafone'a satarak, Nokia ve Motorola'ya olan borçları ödedi. Ancak Cem Uzan'ın, Telsim'de yönetimi TMSF'ye geçtikten sonra bile, üç ayrı şirket aracılığı ile 13 milyon TL'nin üzerinde bir parayı şirket hesaplarından kaçırdığı iddia edildi.

KONTOR'DEN 3.5 YIL HAPİS CEZASI

Cem Uzan Beykoz'daki evinin havuzuna inşa ettirdiği gizli bölümde sakladığı 3 milyon 596 bin adet Telsim kontör kartı nedeniyle "emniyeti suistimal" suçundan yargılandığı Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay'daki kararın onanması halinde Uzan'ın hapse gireceği belirtildi. Cem Uzan'ın bu davalardan dolayı yurtdışına çıkma yasağı var.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :