Cem Uzan Kanseremi Yakalandı?

Cem Uzan Kanseremi Yakalandı?

İddialara göre Cem Uzan kansere yakalandı ve tedavi görmek için Yurt dışına çıkmak istiyor ama mahkeme izin vermiyor.

Cem Uzan'ın avukatı Şaylan Çığgın, mahkemenin müvekkilinin yurt dışına çıkış yasağının devamına karar vermesinin ''hem hukuka hem de insan haklarına aykırı'' olduğunu'' ifade ederek, ''karara itiraz edeceklerini'' bildirdi.

Çığgın, yaptığı yazılı açıklamada, Cem Uzan'ın yargılandığı İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinin, sundukları doktor raporu ve kan testi raporlarına rağmen yurt dışı çıkış yasağının devamına karar verdiğini hatırlattı.

''Uzan'ın alfafeto protein oranının normalin 2.5 misli üstünde olduğunu ve bu protein yüksekliğinin vücutta bir tümör olma riskini gösterdiğini'' belirten Çığgın, ayrıca ''1997'den beri yapılan tüm araştırmalara rağmen bu değerin neden yüksek olduğunun tespit edilemediğini'' kaydetti.

Çığgın, açıklamasında şu hususlara yer verdi:

''Kanser, erken teşhis edilmesi halinde tedavisi mümkün bir hastalıktır. Ancak geç kalınması durumunda tedavinin de bir önemi olmadığı herkesin malumudur. Bu nedenle, mahkemenin bu kararı hem hukuka hem de insan haklarına aykırıdır ve tarafımızdan karara karşı en kısa zamanda itiraz edilecektir.''

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :