Cemaat-i İslami: Uzun yürüyüş amacına ulaşamadı

Cemaat-i İslami: Uzun yürüyüş amacına ulaşamadı

Cemaat-i İslami başkanı Gazi Kadı Hüseyin Ahmed Pakistan'da başlayan muhalif gösterilerde istenilen amaca ulaşılamadığını söyledi.

Ubeyd Rahman - Lahor / Dünya Bülteni

Cemaat-i İslami başkanı Kadı Hüseyin Ahmed Cemaat-i İslami'nin genel Merkezi olan Mansura'da bir konuşma yaptı. Kadı Hüseyin: "Uzun yürüyüşle istediğimiz amaç elde edilememiştir. İftihar Ahmed Çohdri ve arkadaşları tekrar göreve geldiler ancak baş yargıcı Abdulhamid Dogar'ın konumunda değişiklik olmadı. Dogar kendi süresini doldurarak emekliliğe ayrılıyor"dedi.

Kadı Hüseyin ayrıca Pakistan'daki durumun detaylarını konuşurken "Bizim avukatlarla olan anlaşmamız şu şekildeydi: 'biz 2 Kasım 2007'deki adliye tekrar göreve gelene kadar ve 3 Kasım 2007'deki askeri diktatör'ün kanun dışı teşebbüsünü bitirene kadar mücadelemizi devam eettireceğiz. Çünkü biz Pervez Müşerref'e iki kere yasayı çiğnediği için ceza vermek istiyorduk. Fakat ne yazık ki avukat önderleri hükümet ile yargıçların tekrar göreve başlama şartı üzerine uzlaştılar. Bizlere danışmadılar bile...Yine de biz kararları kabul ettik. Fakat hala amacımız tamamlanmamıştır. Biz sadece bir adım ilerledik" dedi.

Kadı Hüseyin uzun İslamabad'daki uzun yürüyüşü sırasında göstericilerin önceden ormanlarda saklanıp günü beklemekte oldukları haberini doğrularken, "bizim binlerce üyemiz ve liderlerimiz 15 Mart'tan önce İslamabad'a varmışlardı. Bizim planımız 16 Mart günü gösterilere başlamaktı.Fakat dışarı çıkma zaman gelince yürüyüş durduruldu" dedi.

Kadı sözlerine şöyle devam etti:

"Ben ülkede gerçek manada sorunları çözme kabiliyetine sahip hiç bir önder göremiyorum. Bugünün bütün siyasi liderleri asker diktatörlerin ürünü." dedi.
Kadı nasıl bir sistemi düşündüğü anlatırken , "Biz ülkede öyle bir değişiklik isteriz ki normal vatandaş da bu ülkenin sahibi haline gelsin. Adalet ve insaf sahibi bir toplum kurulsun. Herkes rahatlıkla haklarına sahip olsun. Fakat ne yazık ki şu anda sadece elitler bu imkana sahip. Elitlerin çocukları için özel olarak eğitim, sağlık ve ulaşım kolaylıklar olmasına rağmen, diğer taraftan normal vatandaş bir ekmek lokma ve tedavi için ilaca çırpınıyor", diyerek sözünü tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :