Cemaat ve polis iddiaları için kapıştılar

Cemaat ve polis iddiaları için kapıştılar

Tarafsız Bölge, Cemaat'in polis teşkilatında örgütlendiği yönündeki iddiaları tartışmaya açtı, programa karşılıklı iddialar damga vurdu

'İmamın Ordusu' tartışması CNN Türk ekranlarında Gülen Cemaati boyutuyla tartışıldı. Cemaati yakından takip eden gazeteciler Ahmet Hakan'ın modere ettiği Tarafsız Bölge'de Emniyet'teki cemaat örgütlenmesine dönük iddiaları mercek altına aldı.

Saygı Öztürk, Faruk Mercan ve Niyazi Öktem'in katıldığı programda polis teşkilatında Cemaat'in bir örgütlenmesi olup olmadığı sorusuna yanıt aranırken karşılıklı iddialar ortaya atıldı. Öztürk, poliste cemaat odaklı bir örgütlenmenin kesinlikle var olduğunu savunurken emniyet içinde bu yönde yoğun yakınmaların olduğunu vurguladı. Bir çok emniyet bürokratının bu yönde iddiaları olduğunu söyleyen Öztürk, 'poliste zaten bu konu kapsamında bir iç çatışma sözkonusu' dedi.

Faruk Mercan ise konuyu 'poliste Fethullahçı örgütlenme' olarak bakmadığını ama emniyet içinde Gülen'e sempati duyan, saygı duyan polislerin olduğunu söyedi. 'Bu da gayet doğal bir durumdur' diyen Mercan kamuoyunda dolaşımda olan iddiaların gerçekleri yansıtmadığını savundu. Mercan, emniyetteki çatışmanın Cemaat ve karşıtları arasında yaşanmadığını. Eski jenerasyon polislerle yeni nesil polisler arasında bir çatışma olduğunu savunan Mercan, Ergenekon'un üstüne giden emniyet bürokratlarına bu yönde bir karalamanın da yapılabildiğini söyledi.

 

Prof. Dr. Niyazi Öktem ise Cemaat'in emniyetteki varlığına 'baskı grupları' kapsamında bakılabileceğini söyledi. "Baskı grupları her yerde vardır, yargıda, poliste... Yeter ki adalatten şaşmasın"' diyen Öktem buradaki sorunun cemaatin dini kimliği olduğunu vurguladı. "Eyvah şeriat gelecek deniyor, ülkücüler olsa 'eyvah Nasyonel sosyalistler mi geldi' diyeceğiz?" diye sordu.

İşte o anlar:

 

Etiketler :