Cemaatin bankasına geçen hafta ne oldu?

Cemaatin bankasına geçen hafta ne oldu?

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Gülen'in Bank Asya'nın mali durumunu ele aldığı ses kaydını köşesine taşıdı.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, cemaatin bankasının elindeki devlet tahvillerini Merkez Bankası'nın satın almasıyla batmaktan kurtulduğunu yazdı

17 Aralık operasyonu sonrası Bank Asya'nın zor durumda olduğu basında sıkça yer aldı? Sahiden de siyasi iktidar cemaatin bankasını hedef aldı mı? Son günlerin en çok konuşulan bankası hakkında çıkan spekülasyonların perde arkasını Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Selvi yazdı.

Selvi, bugünkü yazısında Gülen ile cematten bir kişinin Bank Asya'yı konuştukları telefon kayıtlarından bir bölüm aktardı. Cemaatin bankasının iktidar tarafından batırılmadığını tam tersine kurtarıldığını yazan Selvi, kurtarma operasyonunun ayrıntılarını anlattı.

DEMİRBANK'A YAPILAN BUGÜN CEMAATİN BANKASINA YAPILMADI

(...)Hocaefendi'nin ses kaydından anlaşılacağı gibi, bir panik yaşanmış. Yüksek düzeyde bir mevduat çekişi de söz konusu olmuş.

Öyle ki, bankanın batma tehlikesi yaşayacağı bir seviyeye ulaşmış. O yüzden Hocaefendi, 'O elinizdeki şeyler olmuyor mu?' diye soruyor.

Ellerindeki şeylerin ne olduğunu bilmiyorum ama zor durumda kalan banka, elindeki devlet tahvillerini verdi, karşılığında Merkez Bankası işlem yaptı.

Bu ne anlama geliyor?

2011 krizinde Demirbank, sıkıntıya girince elindeki yüksek devlet tahvillerini satmak istemişti. O gün siyasi irade istese Demirbank'ın elindeki devlet tahvilleri satın alınır ve banka batmazdı.

Ancak siyasi irade buna engel oldu Türkiye'nin güçlü bankalarından biri olan Demirbank, elindeki yüksek miktarda devlet tahvili olmasına rağmen battı.

O gün Demirbank'a yapılan, bugün cemaatin bankasına yapılmadı. Ellerindeki devlet tahvili alındı. Banka kurtarıldı.

Peki paralel yapının ahlaki bir kriteri var mı?

internethaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.