Cemaat'in mut'a nikahı!

Cemaat'in mut'a nikahı!

Star gazetesi yazarı İbrahim Kiras, cemaatin hükümete karşı 'mut'a nikahı' söylentilerini yaydığını ileri sürdü.

"Cemaat son zamanlarda öteden beri kendisiyle yıldızı barışmayan dindar-muhafazakâr grupları ve özellikle AK Partilileri “İrancı” diye suçluyor.  Bu “İrancı”ların Türkiye’yi “Pers” egemenliği altına sokmak için çalıştıklarını, bu ajanlık faaliyetini de esas olarak “kadın tuzağına” düşürüldükleri için yapmak zorunda kaldıklarını iddia ediyor cemaatçiler."

Bu satırlar Star gazetesi yazarı İbrahim Kiras'a ait.

Kiras, "Cemaat'in mut'a nikahı" başlıklı bugünkü yazısında cemaatin hükümet karşıtı yeni bir propagandaya başladığını yazdı.

Kiras, cemaat üyelerine ait olduğu ileri sürülen "İslamcıların kadın tuzağına düşürülmeleri için Türkiye’deki hastanelerde hemşire olarak çalışmak üzere İran’dan gelen çok sayıda “dişi Pers ajanı”nın görevlendirildiğini, bunlarla mut’a nikâhı yapan“İslamcı”ların yakalarını İran istihbaratına kaptırdıklarını öne sürüyor" iddiasını köşesine taşıdı.

Kiras, yazısına şöyle devam etti:

"Ayrıca çeşitli amaçlarla İran’a gidip gelen devlet görevlilerinin de orada mut’a nikâhıyla evlendikleri kadınlar aracılığıyla tuzağa düşürülüp kontrol altına alındıkları yolunda hikâyeler anlatılıyor cemaat çevrelerinde. Öteden beri hoşlanmadıkları bazı kişilerin adlarını da bu hikâyelerin kahramanları arasında sayarak...

Aslında bunlara hikâye yerine masal demek daha doğru olur. Çünkü bunlara inanmak için çocuk kadar saf olmak lazım. Ama zaten Hz. Peygamber’in bunların toplantılarına geldiğine bile inanacak kadar saf ve temiz insanlara anlatılıyor bu hikâyeler. Esas itibarıyla İrancılık suçlamaları ve mut’a nikâhı sabuklamalarının hedef kitlesi, sanıldığının aksine, Cemaat karşıtları değil, Cemaatin inananları.

...

Cemaatin izlediği bu taktiğin avantajı basitliğinde... Ama dezavantajı da yine basitliğinde... Sözgelimi mut’a nikâhı konusunun bu kadar gündemde tutulmasına rağmen Türk toplumunda böyle bir uygulamanın tek bir örneğine bile rastlanmıyor oluşu hedef kitlede arzu edilenin aksi yönde bir algı üretebilir.

Bir taraftan Cemaate yöneltilen suçlamaların her birinin gerçekliği delilleriyle ve örnekleriyle birer birer ortaya çıkarken Cemaatin kendi karşıtlarını sadece cinsellik soslu asılsız söylentiler üzerinden haksız ve suçlu kabul ettirebilmesi kendi tabanında bile çok zor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.