Cemevi Provokasyonu KCK İşi Çıktı

Cemevi Provokasyonu KCK İşi Çıktı

26 Aralık 2010 günü Velibaba Cemevi'ne yapılan taşlı sopalı saldırıyı gerçekleştirenlerin KCK'lı oldukları tespit edildi.

 

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 26 Aralık 2010 günü Velibaba Cemevi'ne yapılan taşlı sopalı saldırıyla ilgili başlattıkları soruşturma sonuç verdi.

1 yıl süren teknik ve fizikî takibin neticesinde dün Başakşehir ve 2 ayrı ilçede eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda saldırıyı gerçekleştirenlerin KCK'lı oldukları tespit edildi. Operasyonlarda, KCK gençlik yapılanması üyesi 3'ü çocuk 15 kişi gözaltına alındı. Yakalanan zanlıların, itfaiye aracının yakılmasının da aralarında bulunduğu 32 ayrı saldırı eylemine katıldıkları belirlendi.

Provokasyon amaçlı saldırı, o dönem Alevi vatandaşların büyük tepkisine sebep oldu. Terörle Mücadele polisi, yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fizikî takiplerin ardından, Başakşehir, Küçükçekmece ve Bağcılar'da KCK gençlik yapılanmasına yönelik eşzamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, 3'ü çocuk 15 kişi gözaltına alındı. KCK'lı yöneticilerin Velibaba Cemevi'ne yönelik yapılan saldırıyı sivil polislerin gerçekleştirdiği dedikodularını kasıtlı olarak yaydıkları da tespit edildi. KCK gençlik yapılanması üyesi 15 kişinin, Başakşehir, Zeytinburnu, Bağcılar, Fatih ve Kadıköy'de 32 ayrı molotoflu, havai fişekli ve ses bombalı eyleme katıldıkları tespit edildi. Zanlıların Küçükçekmece'de sahte yangın ihbarı yaparak çağırdıkları itfaiye aracına da molotoflu saldırı düzenleyerek yakmaya çalıştıkları tespit edildi.

26 Aralık 2010'da Şahintepe Mahallesi'ndeki Velibaba Cemevi'ne gelen yüzü maskeli bir grup, PKK lehine slogan atıp işyerlerine zarar vererek, iki araca molotofkokteyli atmıştı. Çevredeki derneklere gönderildiği öğrenilen SMS'lerin etkisiyle de kısa sürede, cemevinin önünde yüzlerce vatandaş toplandı. Kalabalık hızla artınca cemevi yetkilileri gruba sağduyu çağrısı yaptı ve "Aramızda bizi provokasyona getirmek isteyenler var." uyarısında bulundu. Olayı provokasyon olarak değerlendiren Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, saldırının organize bir iş olduğunu, saldırganları hiç kimsenin tanımadığını söylemişti. İddia edildiği gibi bir bayrak indirme meselesinin yaşanmadığını belirten Kenanoğlu, güvenlik kameralarının kapalı olmasına dikkat çekmişti. Velibaba Cemevi Dedesi eski CHP Milletvekili Ali Kurt ise, "1980 öncesinde de bu tür provokasyonlar yaşandı. Sağduyu sahibiyiz, bu oyunlara gelmeyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

İŞTE KCK'LILARIN YAPTIĞI O EYLEMLER:

17 Şubat 2009 günü Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde bir belediye aracının altında bomba patlatılması.

3 Haziran 2009 tarihinde Zeytinburnu Gökalp Mahallesi'nde faaliyet gösteren Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün girişine zaman ayarlı bomba bırakılması.

7 Haziran 2009 günü Kanarya Mahallesi'nde bir aracın yakılması.

17 Temmuz 2009 günü Küçükçekmece'de bir ilköğretim okulunun bahçesinde el yapımı parça tesirli, fitil ateşlemeli, basınç etkili bomba patlatılması.

19 Nisan 2011 günü Taksim'den Aksaray'a gidiş istikameti üzerinde bulunan kamu ve işyerlerine, geçmekte olan İETT otobüsüne, itfaiye aracına molotofkokteyli ve taş atılması.

16 Haziran 2011 tarihinde Küçükçekmece Kanarya Polis Merkez Amirliği'ne ses bombası atılması.

31 Aralık 2011 günü Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde bir markete molotofkokteyli atılması ve olay akabinde gelen itfaiye araçlarına saldırılarak 3 itfaiye görevlisinin yaralanması.

Cenaze provokatörleri gözaltına alındı

Diyarbakır ve Silopi'de terör örgütü KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 41 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır'da yakalanan zanlıların öldürülen terör örgütü mensuplarının cenazelerinde provokasyon girişiminde bulundukları, farklı tarihlerde örgüt talimatıyla sokak eylemleri yaptığı iddia edildi. Gözaltına alınanlar arasında Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya, BDP Diyarbakır yöneticisi M. Yaşar Tanrıkulu, BDP Genel Merkez çalışanı Aynur Coşkun'un olduğu öğrenildi. Silopi ilçesinde yapılan KCK operasyonunda ise polis, 22 adrese girdi. Gözaltına alınan 20 kişinin yasa dışı Kent Meclisi'nde faaliyet gösterdiği öğrenildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.