Cem'i Türkiye'de aramayın

Cem'i Türkiye'de aramayın

Münevver cinayetine ışık tutacak ihbar mektubuna AKŞAM ulaştı. Esrarengiz kişi Cem'i 200 bin TL'ye nasıl kaçırdığını anlattı:

"Bahçeşehir'den TIR'la Çanakkale'ye, oradan Rusya'ya götürdüm. Vicdan azabı çekiyorum..."

Türkiye'nin yakından takip ettiği Münevver Karabulut cinayetinde şok etkisi oluşturacak mektuba AKŞAM ulaştı. Savcılık ve Emniyet'e isimsiz olarak gönderilen mektupta, cinayetin bir numaralı şüphelisi Cem G.'nin nasıl kaçırıldığı anlatıldı.

AKŞAM, 3 Mart günü vahşice öldürülen Münevver'in Adli Tıp raporlarını açıklamıştı. Cesetteki bulgulara göre, cinayette 'Cem'in yalnız olmadığı' belirlenmişti. Genç kızın tırnak aralarından alınan doku örnekleri aynı aileden iki erkeği işaret etmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet'e ulaşan bir mektup da soruşturmanın seyrini değiştirecek türden. Mektuptaki kişi Cem G.'yi yurtdışına nasıl kaçırdığını anlattı.

VİCDANIMIN SESİNİ DİNLİYORUM

İddiaya göre mektubun başlığı 'Vicdanımın sesini dinliyorum.' Pişmanlık satırları ise şöyle: 'Olay gecesi Cem beni aradı. Cinayetten sonradan haberim oldu. Kimi öldürdüğünü bilmiyordum. Bahçeşehir'den Cem'i alarak bir TIR'a bindirdim. Oradan Çanakkale'ye gittik. Çanakkale'den gemiye binerek Rusya'ya kaçtık.'

200 BİN DOLARLIK KAZ ELİMDE

İhbarcının ifadelerine göre Cem ile kendisini Novorosisk Limanı'nda, Rusya'da lüks hayat süren bir kişi karşıladı. Cem, daha sonra Moskova'ya ulaştırıldı. Mektuptaki itiraflar şöyle devam etti: 'Cem'i K.A.'ya (teyzesi olduğunu iddia ediyor) teslim ettim. Birçok kez K.A. ile telefonda konuştum. Teslimden önce 'Elimde bir kaz var. 200 bin dolara veririm' demiştim.

ONU TÜRKİYE'DE ARAMAYIN

İtiraflar şu sözlerle bitiyor: 'Cem şu anda K.A.'nın yanında. Türkiye'ye döndükten sonra haberleri okuyunca vicdan azabı çektim. Onun için mektubu yazıyorum. Cem'i Türkiye'de aramayın.' Mektupta Cem'in K.A.'nın telefon numaralarının ve adresinin de yer aldığı öğrenildi.

KAYIP ŞOFÖR MÜ YAZDI?

Karabulut ailesi, cinayetin hemen ardından Cem G.'nin ailesinin şoförlüğünü yapan kişinin kayıplara karıştığını öne sürerek Emniyet'e başvurmuştu. Bu mektubun ardından dikkatler kayıp olan şoförde toplandı.

GÖZLER YENİDEN MOSKOVA'DA

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı'nca gönderilen dosyayı inceleyen Rus Interpol'ü, cinayet zanlısı olarak aranan kişinin Moskova civarında görüldüğünü daha önce doğrulamıştı. Cinayetin ardından Cem G.'nin annesi ve kız kardeşinin de Rusya'daki Türk Konsolosluğu'na gittiği belirlenmişti.

AMAÇ HEDEF ŞAŞIRTMAK MI?

Münevver Karabulut cinayetini titizlikle araştıran, polis yetkilileri gelen ihbar mektubu üzerinde çalışmaya başladı. Polis, mektubun Cem'in izini kaybettirmek amacıyla gönderilip gönderilmediğini de varsayarak çalışmayı çok yönlü sürdürüyor.

BABA DA 'RUSYA' DEMİŞTİ

18 yaşındaki kızını kaybeden Süreyya Karabulut, cinayetin ilk günlerinde Cem'in Rusya'ya kaçırıldığı yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Cinayetin planlı bir şekilde işlendiğini söyleyen baba Karabulut 'Benim kızım planlı bir cinayete kurban gitti. Cem'in Rusya'da bulunan ağabeyi cinayetten hemen sonra İstanbul'a geliyor. Daha sonra da Cem ortadan kayboluyor. Ben Cem'in Rusya'da olduğuna eminim' diye konuşmuştu.

Öte yandan, savcılığın Cem'in 3 arkadaşının ikinci kez ifadelerine başvurduğu öğrenildi. 3 kişiden kan ve doku örneği alınmasına, her gün polis merkezine gidip adli kontrol defterine imza atmalarına karar verildi. Polis'in Cem'in yakınlarına yönelik teknik ve fiziki takibi sürdürdüğü de bildirildi.

Etiketler :