Cemil Baras FOSS Çıktı

Cemil Baras FOSS Çıktı

Münevver cinayetinde Cemil Baran resmen fos çıktı. Polisin gözaltına aldığı Baran, sorguda resmen döküldü.

Cinayet Büro Amirliği'nde sabaha kadar 2 saat dinlendirilen 2 saat sorgulanan Cemil Baran ifadesine “Beni Allah affetsin” demekle başladı. Cemil Baran, “30 bin TL borcum var. Evimin 1-2 aylık kira borcu bulunuyor, kredi kartlarına borcum var. Kısacası borç içinde yüzüyorum” dedi.

Yaptığı basın açıklamalarında söylediklerinin yorumdan ibaret olduğunu belirten Cemil Baran, “Basın kuruluşları önünde söylediklerim gazetelerden öğrendiğim ve yorumladığım bilgilerdi. Bunları tekrar gazetecilere anlatıyordum. Münevver Karabulut cinayetinin hiçbir yerinde değilim. Anlattıklarım Süreyya Karabulut’tan öğrendiğim ve yorumladığım şeylerdi” dedi. Cemil Baran ifadesinde şunları söyledi:

BASIN KURULUŞLARINDAN AÇIK ÇEK ENERDİLER

“Büyük televizyon kuruluşundan bir bayan beni arayarak Ermenistan iddialarımı desteklemem karşılığında açık çek vereceğini söyledi. Büyük televizyonların yöneticileri beni telefonla arayıp canlı yayına çıkarmak istediler. Gözaltına alınmasaydım da bir haber programının çekimlerine gidecektim.

Süreyya Karabulut için Hayyam Garipoğlu’na arabuluculuk için gittim. Hayyam Garipoğlu’na Süreyya Karabulut’un isteklerini ilettim. O bana zaten hayır işi yaptıklarını bu nedenle okul yaptırmayı kabul ettiğini ancak para vermeyeceğini söyledi. Konuşmasının bir yerinde Hayyam Garipoğlu ’Yeter artık. Cem yüzünden şirketlerimize el kondu. Başımıza her türlü şey geldi. Yakalansa ya da teslim olsa da kurtulsak’ dedi. Ben de bu konuşmadan Cem G.’yi teslim edecekleri mesajı çıkardım. Bu konuşmanın ardından Cem G.’nin teslim edileceği haberini verdim. Şansımı denedim. 'Teslim olacak' dedim. Şansım tuttu. Teslim oldu.

Söylediklerim mantıklı yalanlardı. Olayının failinin yakalanacağını ya da teslim olacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok. Ayrıca olayla ilgili ifadesini başvurulacak kişi yerine Hayyam Garipoğlu değil de dağdaki çobanın mı ismini verseydim mantıklı olurdu? Çürük elma olarak bahsedilen kişiler Ergenekon davasında gözaltında tutulan askerler. Açıklamalarımdaki bazı bilgileri de bir milletvekilinden aldım”

Etiketler :