Cemil Çiçek kızı ve damadını ihbar etti

Cemil Çiçek kızı ve damadını ihbar etti

Hükümet Sözcüsü Çiçek, damadı ve kızını sahip oldukları bir şirkete ihalesiz iş verildiği iddiasıyla ilgili ihbar etti..

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, damadı ve kızının sahip olduğu bir şirkete ihalesiz iş verildiği iddiasıyla ilgili “Bir kanunsuzluk varsa savcılar harekete geçmeli. Geçmedilerse ihbar ediyorum” dedi.

TARTIŞMA KONUSU OLDU
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2 milyon TL değerindeki TOKİ’nin Ankara Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki tamir işlerinin damadı ve kızının sahip olduğu bir şirkete ihalesiz olarak verildiği iddiası tartışma konusu oldu.

"ONURUM EVLATLARIMDAN ÖNCE GELİR"
Bakan Çiçek komisyon toplantısında muhalefetin iddiaları gündeme getirmesi üzerine, “Şahsi olarak insanlığımın onuru benim evlatlarımdan, yakınlarımdan önce gelir. Benim yakınmalarıma bırakacağım temiz, dürüst bir geçmiştir. Buna en ufak bir halel getirecek olursa, gereğini ben yaparım. Bir kanunsuzluk varsa savcıların harekete geçmesi gerekir, geçmedilerse ihbar ediyorum. Şimdi buradan çıkalım, Ankara savcılığına gidelim. Dilekçeyi de ben yazayım. Kim hukuksuzluk namussuzluk yaptığıysa sonuna kadar hesabını versin. Hangi yöntemle işin ortaya çıkacaksa ben varım” diye konuştu.

DİĞER ŞİRKET 'BENİM ADIMA SİZ YAPIN' DEDİ
Çiçek, damadı ve kızı ile ilgili usulsüzlük iddialarına ilişkin ise, şu açıklamayı getirdi:“İhaleyi bildiğim kadarıyla bir şirket alıyor. Bu işi bir yere kadar getiryor işleri iyi gitmiyor. Kişi bundan sonraki kısmı ‘benim adıma siz yapın’ demiş. Yeni bir ihale yapılmıyor, onun namı hesabına yapılıyor.”

Etiketler :