Cenaze töreninde kurşunlar konuştu

Cenaze töreninde kurşunlar konuştu

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün de katıldığı mezarlıktaki cenaze töreni sırasında, bir şahıs hasmına kurşun yağdırdı.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün de katıldığı mezarlıktaki cenaze töreni sırasında, bir şahıs hasmına kurşun yağdırdı. Kendisini takip eden Başkan Ürgüp'ün korumasını da uyarı ateşiyle durduran şahıs, olay yerinden kaçtı.

Sivas Yukarı Tekke Mezarlığı'nda yaşanan olay, emekli din görevlisi Bekir Çöl'ün bugün ölen annesi Emine Çöl'ün cenaze töreninde meydana geldi. Törene katılan Ali Polat (51) defin sonrası ölen kişinin yakınlarına taziye verirken, aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan Duran D.(61) ile karşılaştı. Duran D. silahını çıkararak Polat'ın üzerine ateş etmeye başladı. Vücudunun değişik yerlerinden silah yarası alan Polat, hemen özel bir araçla hastaneye doğru yola çıkarıldı. Ağır yaralı, yol üzerinde ambulansa nakledilerek Sivas Numune Hastanesi'ne götürüldü. Burada hemen ameliyata alınan Polat'ın kalçasından, topuğundan ve kalbinden vurulduğu anlaşıldı. Tüm müdahalelere rağmen Ali Polat, hayatını kaybetti.

Mezarlıktaki olay sırasında, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Başkan Yardımcısı Hayri Köse'nin de cenaze töreninde olduğu öğrenildi. Olay, Ürgüp'ün yaklaşık 50 metre uzağında yaşandı. Taziye sırasında hasmını vuran Duran D. kaçmak istedi. Belediye Başkanı Ürgüp'ün koruması da şahsı takip etti. Korumanın kendisini takip etmemesi için uyarı ateşi açan şahıs, mezarlıktan kaçmayı başardı.

Duran D. daha sonra polisin yaptığı çalışma sonucu yakalandı. Olayda, hasmını vuran Duran D. ile vurulan Ali Polat'ın Sivas'a bağlı Gümüşdere beldesinde ikamet ettikleri ve aileler arasında geçmişe dayalı husumet olduğu öğrenildi.

 

Etiketler :