Cengiz Elbeye Son yolculuğuna Uğurlandı

Cengiz Elbeye Son yolculuğuna Uğurlandı

Beynindeki tümör nedeniyle bir süredir rahatsızlık çeken ve kaldırıldığı hastanede dün yaşamını yitiren Cengiz Elbeye'nin cenazesi, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde toprağa verildi.

Muratpaşa Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Elbeye'nin Türk bayrağına sarılı naaşını taşıyan cenaze arabası, vatandaşların oluşturduğu araç konvoyu eşliğinde memleketi Korkuteli'ye getirildi.

 

İlçedeki Paşa Mezarlığı'nda Korkuteli Belediyesi Güreş Eğitim Merkezi'nin minik güreşçileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğunun okuduğu duaların ardından Elbeye'nin cenazesi defnedildi.

Mezarlıkta taziyeleri kabul eden aile üyelerinden Elbeye'nin annesi Nermin, eşi Havva ve çocukları Cengizhan ile Bilgehan'ın zaman zaman gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Anne Nermin Elbeye, defin sırasında oğlunun kabrine toprak attı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri eski Başpehlivanı Cengiz Elbeye'nin cenazesinin, Korkuteli ilçesindeki Güreş Eğitim Merkezi bahçesine gömülmesi yönünde spor camiası ve ailesinden yapılan teklifin yasal engeller nedeniyle kabul edilmediği bildirildi.

Etiketler :