'Cesetler insanın kanını donduruyor'

'Cesetler insanın kanını donduruyor'

Libya’da yaşanan olayların ardından tahliye edilen işçiler arasında bulunan inşaat ustasının cep telefonunda kayıtlı görüntüler, yaşanan olayları gözler önüne seriyor.

Ali Kaptan isimli işçi, isyancıların yabancıların kiralık asker olmasını engellemek için ele geçirdikleri kişileri öldürdüklerini, gözlerini çıkartıp başını kestiklerini, diğerlerine gözdağı vermek amacıyla da sergilediklerini anlattı.

Yaklaşık 2 yıldır Libya’nın Derya semtinde bir yol inşaat firmasında çalışan 3 çocuk babası Ali Kaptan, yaşadığı korkulu günlerin ardından memleketi Rize’ye dönüş yaptı.

Şantiyelerinin uzun namlulu silahlı kişiler tarafından basıldığını ve endişe dolu günler geçirdiklerini belirten inşaat ustası Ali Kaptan, Türkiye’ye sağ salim gelmelerinin Başbakan Erdoğan’ın sayesinde olduğunu belirtti. Kaptan, “Türkiye'nin Türk vatandaşlar yanı sıra diğer yabancı vatandaşları da sahiplenerek el uzatması, çok anlamlı oldu.” dedi.

İnşaat ustası Ali Kaptan, Libya’da yaşadığı korku dolu günleri şöyle anlattı: “Arkadaşlarımızın değerli eşyaları alınarak, şiddete maruz kaldılar. Şirketin iş makinelerinin yanı sıra değerli bütün eşyaları da gasp edildi. Şirketin güvenliğini sağlayan Libya güvenlik gücü personeli, bizi zarar görmememiz için evlerine götürerek misafir etti. Burada 3 gün kalmamızın ardından Derna kentinde bulunan diğer şantiyemizin arazisinin sahibi olan bir aşiret reisinin evinde 1 hafta misafir edildik. Buradan da korumalar eşliğinde Bingazi'de limana götürülerek, ülkemizden bizi almaya gelen askeri gemiyle Marmara Limanı'na geldik.”

Olayların yaşandığı sırada şirketlerinde çalışan Libyalı işçilerin bazılarının şahit oldukları ve bulundukları grupların yaptığı eylemleri cep telefonu ile kaydettiğini anlatan Kaptan, cep telefonunun bluetooth özelliği ile görüntüleri kendi telefonuna aktardığını söyledi.

Kaptan, görüntülerde, Muammer Kaddafi tarafından kiralık tutulan kişilerin, isyancılar tarafından ele geçirilerek öldürülmüş olduğunun yer aldığını belirtti.

Görüntülerde, gözü çıkartılmış ve başı kesik cesetlerin olduğunu dile getiren Kaptan, isyancıların yabancıların kiralık asker olmasını engellemek için ele geçirilen kişileri öldürdükleri, daha sonra da gözdağı vermek amacıyla sergilediklerini kaydetti.

Yaşanan bu olayların ardından yurt dışına bir daha çıkmayı düşünmediğini vurgulayan Kaptan, “Ben orada ölümle burun buruna kalırken, ailem burada zor günler yaşadı. Onlara bir daha bu korkulu bekleyişleri yaşatmak istemem.” dedi.

Etiketler :