Çeşme'ye sahra hastanesi kuruldu

Çeşme'ye sahra hastanesi kuruldu

350'si yaralı yaklaşık 500 yolcuyu taşıyan Ankara Feribotu, Bingazi Limanı'ndan hareket etti. Feribot, bugün akşam saatlerinde Çeşme Limanı'na yanaşacak. Yaralıların tedavisi için Çeşme'ye sahra hastanesi kuruldu.

Misrata Limanı'ndan aldığı yolcularla Bingazi Limanı'na geçen Ankara Feribotu, Bingazi Limanı'ndan da 90'ı yaralı 190 kişiyi daha aldı.

Feribota alınanlar arasında Bingazi'de bekleyen 30 Türk ile Ukrayna, Yunanistan ve Hollanda vatandaşları da bulunuyor. Limandan ayrılmadan önce Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu da feri-bota geldi. Davutoğlu, Mistara kentinden yaklaşık 270 kişiyi alan feribotun Bingazi'deki yaralıları da Türkiye'ye götürmek üzere aldığını söyledi.

Ankara Feribotu ile Çeşme Limanı'na getirilecek yaralılara müdahale etmek için kurulacak Sahra Hastanesi'nin çadır montajı da yapıldı. Ulusoy Limanı'daki 3 bin 500 metrekarelik alana, ameliyatların da yapılabileceği, her biri 24 kişi kapasiteli 7 çadırdan oluşan hastane kurulacak. Alanda, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulans helikopterleri için de geçici bir pist oluşturuldu. Ankara Feribotu'nun bugün akşama doğru Çeşme Limanı'na yanaşması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.