Cesur Savcının yeni görevi

Cesur Savcının yeni görevi

Erzincan Ergenekon soruşturması yürütürken ani bir şekilde görevden alınan Savcı Osman Şanal'ın yeni görevi belli oldu.

Ergenekon Erzincan soruşturmasını Özel Yetkili olarak yürüttüğü dönemde adı gündemden düşmeyen Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, Erzurum basın savcılığı görevine atandı. "Yalancı Çoban" öyküsünü anımsatan Osman Şanal, "Sürekli yalan haber yaparsanız ondan sonra doğru haber yapsanız bile kimse inanmaz" dedi.

 

Vali Sebahattin Öztürk'ün Palandöken'deki Palan Otelde verdiği Cumhuriyet resepsiyonuna katılan Özel Yetkili eski Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, gazetecilerle sohbet etti. Bundan böyle 'basın savcısı' olarak görev yapacağını anlatan Osman Şanal, herkesin daha iyi görev yapmak bilinciyle hareket etmesi gerektiğini bildirdi. Savcı Osman Şanal, "Ben gazeteyi okuduğum zaman şunu diyebilmeliyim. Böyle bir haber yapıldıysa kuvvetle muhtemelen doğru haberdir. 'Bunugazetemi yazmış? Mutlaka bu işin altında bir bit yeniği vardır' diye düşünürsem bu o basın yayın organı için çok kötü bir sonun başlangıcı olacaktır. Kim hazırlıyor sonun başlangıcını? Siz gazeteciler hazırlıyorsunuz. Yalancı çoban işi olursunuz. Sürekli yalan haber yaparsanız ondan sonra doğru haber yapsanız bile kimse inanmaz" diye konuştu.

 

ERZİNCAN SORUŞTURMASINDA ÖZEL YETKİSİ ALINMIŞTI

 

Osman Şanal'ın, Ergenekon Erzincan soruşturmasını yürütürken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) tarafından özel yetkileri alınmıştı.

 

CİHANER'İN EVİNİ ARMIŞTI

 

Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in ev ve işyerinde Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından arama yapılmıştı..

Etiketler :