Çetin Doğan: Suçlu benim!

Çetin Doğan: Suçlu benim!

1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Bir suç isnadı varsa bundan sorumlu olan arkadaşlarım değil, benim." dedi.

Eski kuvvet komutanlarının da aralarında bulunduğu bir kısmı muvazzaf 106 askerin aralarında bulunduğu 195 sanıklı Balyoz davasında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Bir suç isnadı varsa bundan sorumlu olan arkadaşlarım değil, benim." dedi. İzleyici bölümünden yükselen alkış sesleri üzerine Mahkeme Başkanı Ömer Diken, buranın mahkeme salonu olduğunu hatırlatarak gürültü yapılmaması yolunda uyarıda bulundu.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Balyoz davasında iddianamenin okunması aşamasında söz alan sanık avukatlarından bazıları, müvekkillerinin hasta olduğu gibi gerekçelerle yargılamanın daha hızlı yapılabilmesi için iddianamenin özetlenerek okunmasını talep etti. Bazı sanıklar ile avukatları da dava dosyasının iyice anlaşılabilmesi için iddianamenin tamamının okunmasını istedi.

Sanıklardan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, suçlamalarla ilgili olarak bir Tümgeneral ve 2 Albay'ın oluşturduğu askeri heyetçe 3 bin küsur sayfalık bir rapor olduğunu belirterek iddianamenin yanında bu raporun da ayrıntılı olarak okunmasını talep etti. Çetin Doğan, talebinin ardından duruşma salonundan çıktı ve 5 dakika sonra tekrar yerine gelerek ikinci kez söz istedi. 11-16 ve 17 nolu CD'lerin sahte olduğunu savunan Doğan, davanın kısa sürede sonuçlanması için bir önerisi olduğunu söyledi. Doğan, "Seminer planının yapıldığı tarihlerde ben bu ordunun komutanıydım. Seminere başkanlık yaptım. Bu arkadaşlar emir komuta zinciri içerisinde hareket etmişlerdir. Bir suç isnadı varsa bundan sorumlu olan arkadaşlarım değil, benim." dedi.

Doğan'ın bu sözlerinden sonra izleyici bölümünden alkış sesleri yükselince mahkeme başkanı Ömer Diken, buranın bir mahkeme salonu olduğunu hatırlatarak "Böyle tempo tutulacaksa dışarı çıkarırım. Bir daha olmamasını rica ediyorum." şeklinde uyarıda bulundu. Talepler yapıldığı sırada Başkan Diken, duruşmaya kısa bir ara verdiklerini açıkladı.

Bu arada İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocaaslan, İstanbul Barosuna üye avukatlar ile Ankara Barosuna üye bir avukat, duruşmaya gözlemci olarak katıldı. Bu avukatlar, sanık avukatlarına ayrılan bölümde oturarak duruşmayı izledi.

Etiketler :