Çetin Doğan tahliye edildi

Çetin Doğan tahliye edildi

'Balyoz' soruşturması kapsamında Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi tahliye edildi.

Balyoz soruşturmasında 11 muvazzaf, 8'i de emekli asker olmak üzere toplam 19 kişi tahliye edildi. Balyoz soruşturmasında cezaevinde kalan tutuklu sayısı 6'ya düştü, bugüne kadar 35 kişi tahliye edildi.


''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Tümamiral Semih Çetin ile emekli Korgeneral Engin Alan ve I. Ordu eski komutanı Çetin Doğan'ın da aralarında olduğu 19 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi.

Çetin ve Alan'ın avukatlarınca, tutukluluğun kaldırılması yönünde yapılan başvurular, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimi Oktay Kuban tarafından değerlendirildi.

İşte tahliye edilen isimler;

Çetin Doğan, Engin Alan, Semih Çetin, Ümit Özcan, Suat Aytın, İzzet Ocak, Kubilay Aktaş, Bülent Tunçay, Mustafa Önsel, Abdullah Zafer Arısoy, Musa Fariz, Hanefi Yıldırım, Recep Yıldız, A. Rıza Sözen, Yüksel Gürcan, Levent Çehreli, Bekir Memiş, İhsan Balabanlı, Süha Tanyeri
 
Balyoz soruşturmasında tahliyelerin gerekçesi:
Haklarında kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunmaması, bir kısım şüphelilerin mahkemeye sevk edilmeden doğrudan serbest bırakılması, bir kısım şüphelilerin mahkemece serbest bırakılması, bir kısım şüphelilerin avukatların itirazı üzerine mahkeme heyetlerince serbest bıraklıması, tutuksuz yargılamanın yargının amacına ulaşmasına engel teşkil etmemesi, yüklenen suçun hukuki vasfının değişmesi ihtimali.

Etiketler :