Çevre Bakanlığı personel alacak

Çevre Bakanlığı personel alacak

Çevre ve Orman Bakanlığı, 396'sı Mühendis Olmak Üzere Toplam 555 Adet Personel Alacağını Duyurdu.

Çevre ve Orman Bakanlığı, 396’sı mühendis olmak üzere toplam 555 adet personel alacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan duyuruda, personelin 2008 yılında yapılan KPSS sonuçlarına göre merkez ve taşra teşkilatları için alınacağı bildirildi.

Bakanlık 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli olarak şu elemanları alacak:

243 Çevre Mühendisi,

101 Orman Mühendisi,

22 Kimya Mühendisi, 

16 Harita Mühendisi,

3 Makine Mühendisi,

2 Orman Endüstri Mühendisi,

2 İnşaat Mühendisi,

2 Meteoroloji Mühendisi,

2 Maden Mühendisi

1 Bilgisayar Mühendisi,

1 Elektronik Mühendisi,

1 Endüstri Mühendisi

8 Biyolog,

8 Kimyager,

4 Programcı

3 Şehir Plancısı

2 Mimar, 

2 Veteriner Hekim,

1 Çözümleyici,           

1 Peyzaj Mimarı.

657 Sayılı Kanunun 4-A Maddesi kapsamında da 130 memur alınacak. Ancak Çevre Bakanlığı bunlarla ilgili detaylı duyuruyu daha sonra yapacak..

Adaylar, ÖSYM tarafından 2010 Haziran ayı içerisinde yerleştirilecekler. ÖSYM Tercih Kılavuzu yayınlandıktan sonra belirtilen şartları ve nitelikleri taşıyan adayların, www.osym.gov.tr internet adresine girerek ihtiyaç duyulan pozisyonlar ile bölümlerini ve yerleştirme yapılacak merkez ve taşra birimleri ile başvuru tarihlerini inceleyebilecekler.

Adaylar, şartlarını karşıladıkları pozisyonlar için sıraya koydukları tercihlerini internet yoluyla yapacaklar. Gerekli şartları taşımayanların, müracaatları halinde ÖSYM Başkanlığı’nca yerleştirme yapılsa dahi atama işlemleri yapılmayacak. Adaylarda aranan şartlarla ilgili detaylı duyuru ise bakanlığın www.cevreorman.gov.tr adresinde yer alıyor

Etiketler :