Ceyda Karan 'Esed'den Vazgeçemiyor

Ceyda Karan 'Esed'den Vazgeçemiyor

Ceyda Karan hem katıldığı canlı yayın programında hem de bugünkü köşe yazısında Suriye konusunda Türkiye'yi eleştirdi.

Taraf Gazetesi yazarı Ceyda Karan, CNN Türk'te yaptığı açıklamalarla yine çileden çıkarttı. Suriye'de Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen rapor ve fotoğraflara rağmen yaşanan drama tek taraflı bakmaya devam eden Karan, bu tutumunu devam ettiriyor. 

"SURİYE KONUSUNDA TÜRKİYE AMERİKA'YI YÖNLENDİRDİ"

Programda "Sizce Türkiye Suriye konusunda yanıltıldı mı?" sorusuna cevap veren Karan "Türkiye baştan itibaren sahada çok güçlü olduğunu, Suriye'yi çok iyi bildiğini söyledi. Ama bunların hepsi fos çıktı. Zannedersem bu noktada Batı'yı yönlendiren de Türkiye oldu. Amrikalılar'dan çok Türkiye Amerika'yı yönlendirdi" dedi.

Karan'ın bugünkü köşe yazısında da aynı tavrını gösterdi. İşte Karan'ın "Savaş çığırtkanları..." başlığıyla kaleme aldığı yazıdan ilgili bölüm: 

"Şimdi 55 bin foto çıktı ortaya, el-Muhaberat yapmış olabilir mi, çok mümkün. Mizansen olabilir mi, bu da çok mümkün, hele ki sponsor Katar ise! Suriye'de iş vekâleten kirli savaşa döküleli çok oldu. İşin içinde petrol de var, her türlü iktidar hırsı da, Şam'da namaz kılma rüyaları da!.. Bu sebeple ölüyor yüzbinler, Alevi'si, Sünni'si, Hıristiyan'ı, Kürd'ü, birileri sadece ümmetlerine gözyaşı döküyor!"

habervaktim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.