Ceyhun'dan Son bir Vole

Ceyhun'dan Son bir Vole

Türk futbolunun tecrübeli isimlerinden Ceyhun Eriş, çalkantılı futbol kariyerine bir yenisini daha ekledi.

Türkiye'de bugüne kadar Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Ankaragücü gibi önemli takımların formalarını giyen, son olarak da bir dönem Şenol Güneş'in çalıştırdığı Güney Kore'nin Seoul takımında top koşturan Ceyhun, bu kez İsveç 2'nci Lig takımlarından Assyriska'ya transfer oldu.

İsveç'te yaşayan Süryanilerin desteklediği takım olarak bilinen Assyrika'nın en önemli özelliği ise Osmanlı İmparatorluğu döneminde kendilerine ve Ermenilere soykırım yapıldığını iddia etmelerini her fırsatta dile getirmeleri ve eylemlerde bulunmaları. İsveç'in başkenti Stockholm'e 45 kilometre mesafede bulunan Södertalje şehrinin iki takımının biri olan Assyriska'nın Ceyhun Eriş'le 1 yıllık sözleşme imzaladığı duyuruldu.

HERŞEY VAR BAŞARI YOK

Ceyhun'un yeni takımı Assyrika'yı bazı meraklı sporseverler aynen şöyle tanıtıyorlar; Öyle bir futbol takımı hayal edin ki, dünya üzerinde 82 farklı ülkede, 4 milyonun üzerinde taraftarı olsun. Onlar kazandığında, Mardin'de bir kilisenin papazından, Irak'ta bir askere, Suriye'de ki bir çocuktan, dünyanın herhangi bir yerindeki en alakasız bir insana kadar, milyonların yüzü gülsün. Ve yine hayal edin ki bu takım, yok denecek kadar az başarıya sahip bir İsveç 2. lig takımı olsun. Oldu olacak kurucuları, futbolcuları ve taraftarlarının bir bölümü de hiç yabancı olmadığımız, bizden birileri olsun... İsveç'te yanan Mezopotamya ateşi... Biz bunları hayal ededuralım, birileri yaklaşık 35 yıl kadar önce gerçekleştirmiş bile. Buz hokeyinin popülaritesinden dolayı futbolun üvey evlat olarak görüldüğü bir ülkede, her zaman dolu tribünlere oynayan bir takımdan, Assyriska'dan bahsediyorum. Bazılarınız, İsveç'te yanan, bu Mezopotamya ateşine, daha önce şahit olmuş olabilir fakat daha fazla futbolseverin, Assyriska'dan...

SOYKIRIM ANMA GÜNÜNE KATILIYORLAR

Bu takım hakkında gelelim en önemli nota; Södertalje şehrinin iki takımı Assyriska ve Syrianska takımları her yıl 24 Nisan'da Stockholm'ün merkezindeki Sergel Meydanı'nda Soykırım iddiasıyla protesto ve anma gösterilerine katılıyorlar. Eğer 24 Nisan maç günlerine ya da yakın tarihlere denk gelirse, her iki takım futbolcuları kollarında siyah bantlarla sahaya çıkıyorlar. Şimdi merak edilen konu ise Ceyhun Eriş'in bu etkinliklere katılıp katılmayacağı ve olası maçlara siyah bantla çıkıp çıkmayacağı.

Etiketler :