Ceylan'ın canını 'töre' diyen babası aldı!

Ceylan'ın canını 'töre' diyen babası aldı!

ddiaya göre aile meclisi, 19 Temmuz’da Özerli Çay Mahallesi Onur Sokak’taki evde toplandı. Evin bir odasına alınan Ceylan, diz çöktürülüp töre gereği evin en küçüğü olan kardeşi E.H.’ye tabancayla öldürtüldü.


Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde, amcasının oğluyla evlendirilmek istenince karşı çıkıp sevdiği gençle evlenen, ancak bir süre önce eşi evi terk edince kızıyla birlikte gittiği Adana’da yakınları tarafından babaevine götürülüp, aile meclisi kararıyla öldürülen 21 yaşındaki Ceylan Soysal’ın, 17 yaşındaki kardeşi tarafından vurulduğu, babasının ise ölmesini beklediği öne sürüldü. Töre kurbanı Ceylan’ın cesedi bir gün sonra dedesi tarafından Adana Adli Tıp Kurumu’ndan toprağa verilmek üzere alındı.

DİZ ÇÖKTÜ VE...

İddiaya göre aile meclisi, 19 Temmuz’da Özerli Çay Mahallesi Onur Sokak’taki evde toplandı. Evin bir odasına alınan Ceylan, diz çöktürülüp töre gereği evin en küçüğü olan kardeşi E.H.’ye tabancayla öldürtüldü. Baba Mehmet Hicri (40), kızının öldüğüne emin olduktan sonra polisi arayıp kardeşi tarafından öldürüldüğü haberini verdi. Ceylan’ın cesedi ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na götürülürken; polis, genç kadının töre gereği öl dü rül dü ğü nü ortaya çıkarttı.

Yakalanan katil zanlısı kardeş E.H., baba Mehmet Hicri, amca Ahmet Hicri, amcasının oğlu Süleyman Hicri, dayı Ali Güneş, dayısının oğlu Halil Güneş sevk edildikleri mahkemede ‘Töre saikiyle adam öldürme’ suçundan tutuklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.