Çeyrek Altın yine 100 lira

Çeyrek Altın yine 100 lira

Küresel ekonomik krizin yeniden hortlayacağı korkusu altın fiyatlarını, bin 223 dolar ile son bir buçuk ayın zirvesine çıkarttı.

Piyasaların doygunluğa ulaştığını belirten uzmanlar, riskten korunmak isteyen yatırımcıların güvenli limana sığındığını belirtiyor

 

Küresel finans krizinin yeniden hortlamaya başlayacağı korkusu, altın fiyatlarını son bir buçuk ayın en yüksek seviyesine çıkardı. Hisse senedi ve diğer yatırım enstürmanlarının doygunluğa erişmesi ve küresel kaygılar, paranın kriz dönemlerinin güvenli limanı olan altına yönelmesine neden oldu.

 

KISA VADEDE BİN 250 DOLAR OLUR

 

Altın fiyatları dün yaşanan yükselişler doğrultusunda bin 223 doların üzerine çıktı. Kriz sürecinden bu yana olmak üzere son bir buçuk ayın en yüksek seviyesini gören altın fiyatlarının kısa vadede 1250 dolarları görebileceği belirtiliyor.

 

YATIRIMCI BU TRENİ TERKETMELİ

 

Piyasalara sürülen likiditenin devam ediyor olmasının altın fiyatlarında yaşanan yükselişte etkili olduğunu belirten Anadolu Yatırım Teknik Analisti Halil Reçber, "Bu likiditenin enflasyon baskısı oluşturabileceği yönünde kaygılar var. Bu durum da paranın güvenli bir limana yanaşması ile sonuçlanıyor. Fakat ben altın fiyatlarının tarihindeki son yükseliş olduğunu düşünüyorum. Bu yükselişler son yükselişler ve yatırımcının bu trenden geç kalmadan inmesini öneriyorum" dedi.

 

MANTIKLI HAREKET DEĞİL

 

Yakın gelecekte hatta genelleme yapıldığında orta ve uzun vadede altına yatırım yapmanın pek mantıklı olmadığını vurgulayan Halil Rençber, altının kısa vadede 1220 dolarların üzerinde tutunması halinde 1240-1250 dolarların görülebileceğini söyledi.

 

Riskten kaçan kaçana

 

Küresel piyasalardaki diğer yatırım araçlarında oluşan riskten kaçınmak isteyen yatırımcıların güvenli olan altına yöneldiğini vurgulayan Denizbank Altın Piyasaları Uzmanı Ali Homurlu ise Hindistan'daki düğün sezonunun da talep yönünden bu yükselişi desteklediğini ifade etti. Homurlu sözlerine şu şekilde devam etti: "ABD bonolarının düşük olması, hisse senedi piyasalarında oluşan riskler sonucu altına yönelen fonlar altın fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Hindistan'daki düğün sezonunun da devam ediyor olması talep tarafından da bu yükselişi destekliyor. Altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde yukarı yönlü hareketine devam edeceğini düşünüyorum. Şahsi düşüncem 1250 doları deneyebileceği yönünde. Tabi bunda ABD'den gelecek veriler de önemli."

Etiketler :