Cezaevindeki isyan dehşeti sürüyor!

Cezaevindeki isyan dehşeti sürüyor!

Brezilya’da devam eden hapishane isyanında, mahkumlarla görüşme yürüten komisyonun çalışmaları devam ederken henüz neticeye ulaşılamadı.

Brezilya'nın güneyindeki Cascavel kentinde bir hapishanede çıkan kan donduran isyan sürüyor. Görüşmelerden henüz bir sonuç alınamadı. Ortaya çıkan yeni görüntülerin ise vahşetin boyutlarını gözler önüne sürüyor.

Görüntülerde işkence yapılan diğer mahkumların boynuna ip bağlandığı ve çatıdan aşağı sarkıtıldığı gözüküyor. Bu şekilde çatıdan aşağı bırakılan 4 mahkumdan ikisinin öldüğü diğer ikisinin de yaralı halde olduğu belirtiliyor. Görüntülerde, isyancı mahkumların çatıda bulunan malzemeleri söktükleri ve çatıdan aşağı itilen mahkumların ölmeleri için üzerlerine attıkları görülüyor. Yaralı halde kurtarılan mahkumlardan ikisinin vücudunda kırıklar olduğu ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.


KAFASI KESİLEN İKİ MAHKUMLA KORKUTUYORLAR

Olay yerinde görev yapan polisler, idamların uyuşturucu grupları arasındaki bir hesaplaşmadan kaynaklanmış olabileceğini ifade ediyor. Rehin tutulan gardiyanların ise kafası kesilerek öldürülen iki mahkumun vücutları gösterilerek korkutulduğu ifade ediliyor. Mahkûmların hapishanenin fazla kalabalık olmasından şikâyet ettikleri, ayrıca yemek ve hijyenle ilgili rahatsızlıkları olduğu belirtiliyor.
Yerel medya, mahkûmların, binanın çatısında elleri ve boyunları bağlı kişileri döverken çekilmiş görüntülerine yer verdi.
Yetkililere göre ayaklanma yemek dağıtımı sırasında başladı, mahkûmlar bazı bölümleri ele geçirip yağmaladı ve yaktı.

SADECE 10 GARDİYAN VARDI

Yaklaşık 700 mahkumun karıştığı isyanın bastırılması için görüşmeler devam ediyor. Binden fazla mahkumun kaldığı cezaevinde isyan çıktığı sırada sadece 10 gardiyanın görevli olduğu ifade edildi. 
Brezilya'da aşırı derecede kalabalık olan ve çoğu çeteler tarafından idare edilen hapishanelerde daha önce de birçok kez isyan çıkmıştı. Ocak ayında ülkenin kuzeyindeki Maranhao eyaletinde bulunan Pedrinhas cezaevinde oda arkadaşları tarafından kafaları kesilen üç mahkumu gösteren bir video bulunmuştu. İnsan Hakları İzleme Örgütü, 6 binden fazla mahkumun kaldığı cezaevinde 2013 yılında 60 kişinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.