Cezaevine ateş açıldı, 1 mahkum yaralı

Cezaevine ateş açıldı, 1 mahkum yaralı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde cezaevine dışarıdan ateş açılması sonucu bir mahkum ağır yaralandı.

Şırnak'ta Silopi Cezaevi'nde mahkumların bahçede gezdikleri sırada saat 17.40'da kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bir binadan silahla ateş açıldı. Ağır yaralanan mahkum F.T., kaldırıldığı Silopi Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'a sevk edildi. Saldırı sonrasında cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, olayla ilgili iki kalaşnikof silah ele geçirildiği ve gözaltına alınanların olduğu belirtildi.

''Yaralanan bir kişi var, ölü yok"

İncelemelerde bulunmak üzere bölgede bulunan ve Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret eden İçişleri Bakanı Osman Güneş, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Silopi Cezaevi'nde yaşanan saldırıyla ilgili bir soruya Güneş, "Olay çok taze araştırmalar sürüyor. Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Yaralanan bir kişi var. Ölü yok" dedi.

''Asker ve nöbetçilere yönelik bir saldırı değil''

Silopi Kaymakamı Bünyamin Gezer olayın, asker ve nöbetçilere yönelik saldırı olmadığı ifade ederek, terör olayı olmadığını düşündüklerini söyledi.
Kaymakam Yıldız, ''Elimizde kesin bir bilgi yok. Ama asker ve nöbetçilere yönelik bir saldırı değil. Terör olayı olmadığını düşünüyoruz. Mahkumlar dışarıdayken bir binanın çatısından cezaevi avlusuna ateş açılmış. Ateş açılması sonucu 1 mahkum yaralandı. Yaralanan mahkum Diyarbakır'a sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.