Cezamı verin, duruşmalara gelmeyeyim

Cezamı verin, duruşmalara gelmeyeyim

Birinci ''Ergenekon'' davasının bir sonraki duruşması 25 Mart Perşembe günü yapılacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanık Süleyman Esen'in çapraz sorgusuna devam edildi.

Savcıların sorularının ardından tutuklu sanıklar Kemal Kerinçsiz ve Zekeriya Öztürk'ün sorularını yanıtlayan Esen, ''Alparslan Arslan'a bomba vermediği'' şeklindeki beyanlarını tekrarladı.

Tutuklu sanık Osman Yıldırım da Süleyman Esen'i tanımadığını ve telefonla hiç konuşmadığını dile getirdi.

Bu arada, duruşmada yaptığı taşkınlıklar nedeniyle salondan çıkarılan Alparslan Arslan'ın, tekrar içeriye alındığında ağzında maske olduğu görüldü.

Yanındaki askerlere tükürmeye çalıştığı gözlenen Arslan, bir ara oturduğu sıradan kalkarak yere yattı. Askerler tarafından yerine oturtulan Arslan, bağırmaya çalıştı ancak maske nedeniyle ne dediği anlaşılmadı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Arslan'a, ''Bağırdın, çağırdın ama bir kısmını dinledin. Esen'e soracak sorun var mı?'' dedi.

Bu sırada ağzındaki maske çıkartılan Arslan, sorusu olmadığını belirterek hasta olduğunu söyledi.

Alparslan Arslan'ın, ''Hasta olduğum için duruşmalara getirilmesem olur mu?'' şeklindeki talebi üzerine Şengün, ''Senin konuşmana ihtiyacımız var. Onun için seni getireceğiz'' dedi.

Arslan da ''Hastayım. Bana sorarsanız cezamı verin. Hasta olduğum için duruşmalara getirmeyin'' diye konuştu.

-EYMÜR'ÜN İFADESİ İÇİN MİT'TEN İZİN ALINMAMIŞ-

Duruşmada, Süleyman Esen'in çapraz sorgusuna ara veren Başkan Şengün, ara kararlar doğrultusunda dosyaya gelen evrakı okudu.

Buna göre, mahkemenin resen yaptığı başvuru üzerine, Yargıtay krokisindeki yazılar ile sanıklardan Nusret Senem'in el yazısının karşılaştırılmasına ilişkin Adli Tıp Kurumu Başkanlığına yazılan yazıya cevap verildi. Yazıda, krokinin dijital ortamda gönderildiği belirtilerek, dijital veriler ile normal yazı arasında karşılaştırma yapılamayacağı belirtildi.

Yine tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatlarının, eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün dosyada bulunan tanık ifadesi için izin alınıp alınmadığının sorulmasına ilişkin talebine de MİT Müsteşarlığından cevap verildi. MİT'in yazısında, teşkilatın eski mensubu olan Eymür'ün tanık olarak ifadesinin alınması için kurumlarından herhangi bir izin alınmadığı ve böyle bir talepte bulunulmadığı kaydedildi.

Tutuklu sanık Mehmet Zekeriya Öztürk'ün, TBMM Başkanlığının, terör eylemlerinin konuşulduğu 17 Mart ve 17 Temmuz 1987 tarihli, 77 ve 123 nolu kapalı oturum tutanaklarının birer örneğinin istenmesine ilişkin talebine de cevap verildi. TBMM'den gelen yazıda, kapalı oturumla ilgili tutanakların yayınlanması yönündeki sürecin henüz başlamadığı bildirildi.

Başkan Şengün, gelen evrakı okuduktan sonra duruşmayı 25 Mart Perşembe gününe erteledi.

Etiketler :